10 Dec 2015

Huidverzorging RainPharma

WIJ VERKOPEN GEEN GEWONE DOUCHEGELS
Bij RainPharma vinden we het zinloos om te maken wat anderen al doen. Onze douchegels zijn zowat de enige op de markt die echt volledig plantaardig zijn en zelfs helemaal geen irriterende bewaarmiddelen bevatten. Een plantaardige douchegel respecteert de natuur van de huid. Dat wil zeggen dat we de huid niet uitdrogen en de balans van goede bacteriën op de huid (en die zijn broodnodig om geen infecties te krijgen) niet verstoren.

Tegenwoordig voegen veel merken enkele % natuurlijke ingrediënten toe om de idnruk te wekken dat ze plantaardig zijn. Meestal is dat niet waar. Het wordt voor hen dan veel te duur om te produceren.

MINDER SCHUIM = BETROUWBAAR
Als een douchegel fel opschuimt, vertrouw je het product beter niet. Kijk op de ingrediëntenlijst. Sulfaten (bijv. Laureth Sulfate) mogen er al zeker niet inzitten. Laat staan op de eerste of tweede plaats in de ingrediëntenlijst! Dat is een goedkoop synthetisch middel dat veel schuim geeft. Lees niet alleen etiketten van voeding, maar ook van je douchegels. Andere te mijden ingrediënten in douchegels:

- Synthetische schuimmakers: vooral alles met sulfaat in de naam.

- Bewaarmiddelen (parabenen, sodium benzoaat, benzyl alchol ...).

- Ingrediënten met glycol in de naam (= remvloeistof).

- Ingrediënten met EDTA (= allergeen en zeer gevaarlijk als het in leidingwater terecht komt via het douchen).

Let verder op kleurstoffen, synthetische geurstoffen, etc...


DUUR?

Ingrediënten om echte plantaardige douchegels te maken zijn inderdaad zeer duur. Ze kosten tot 30 keer meer dan hun synthetische broertjes en zusjes. Maar zeggen dat een RainPharma douchegel duur is, is een doorn in ons oog. Daar worden we stiekem zelfs een beetje kwaad van. Want wij proberen onze producten net heel betaalbaar te houden. Onze douchegel kost toch geen 30 keer meer dan een gewone douchegel? Met andere woorden: bij RainPharma betaal je in verhouding een heel lage prijs voor een zeer hoge en kostbare kwaliteit.


GELD GEVEN AAN EEN DOUCHEGEL?

Eerst komt de douchegel, de rest komt later. Veel mensen redeneren onterecht omgekeerd. Immers, een douchegel bevat in 99,9% van de gevallen enorm veel chemicaliën en het is net het product dat je het vaakst gebruikt op het grootste deel van je kostbare orgaan: je huid.


MAAK KENNIS MET SOPHIE

Sofie is kleurterjuf en heeft heel veel huidproblemen. Een droge huid die jeukt, is voor haar intussen normaal geworden. Bezoeken aan verschillende dermatologen leverden niet veel op. Ze kocht dure douchegels van 'dermatologische merken' omdat ze dacht dat dat beter was. Als je de ingrediëntenlijst bekijkt, kun je amper verschillen zien met hun goedkopere varianten. De douchegel van RainPharma durfde ze niet gebruiken, want de dermatoloog kende het niet... We hebben haar toch kunnen overtuigen en al na een week voelde haar huid minder droog en was er minder jeuk. Logisch toch? Onze echte volledige plantaardige douchegel respecteert de natuur van haar huid. Nu moet ze zich zelfs niet meer elke dag insmeren met een bodylotion. Het dikke, zachte schuim van een plantaardige douchegel droogt de huid immers helemaal niet uit. Onze slogan is niet voor niets dat van douchegel veranderen, wonderen kan doen.


DE NATUUR REAGEERT

Werken met natuurlijke ingrediënten is altijd een enorme uitdaging. Let daarom op 3 zaken bij deze douchegel:

1. Schud de fles zeer hard voor het eerste gebruik. Als de fles stilstaat kan ze elke 3 tot 6 maanden schiften. Schudden en het is opgelost.

2. Als de fles te lang staat kan ze vacuum trekken. Dat is geen mooi zicht. Let er op in je winkelruimte. Draai de dop lichtjes los en masseer de fles weer in vorm. Bij de mensen thuis komt dit niet voor, want het product is dan in gebruik.

3. Als de fles lang in gebruik is, kan de douchegel dik worden. Men mag dan altijd een beetje extra water toevoegen. Meestal zal dit helemaal niet nodig zijn, want in de douche voeg je vanzelf water toe tijdens het wassen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter