03 Apr 2017

Rainpharma shakes, waarom enkel shakes?

Waarom gebruiken we enkel shakes?

Waarom geven we hier niet aan toe? Hieronder vind je 8 redenen waarom RainPharma enkel met shakes in poedervorm werkt:
 

1. Enkel eiwitten, zonder bijproducten.


Een eiwit verrijkte pasta kan niet zonder koolhydraten en een eiwit verrijkte wafel kan niet zonder vet. In de RainPharma Shakes zitten ook koolhydraten en vetten, maar enkel omdat een zeer kleine minimale hoeveelheid nodig is om ons lichaam gezond te houden. Hier dient rekening gehouden te worden met een veiligheidsgrens, mocht de consument enkel shakes gebruiken (het extra streng willen doen). Door geen 'dieetbeschuiten' of 'dieetrepen' etc. te gebruiken,  blijft men gemakkelijker in ketose en zal men sneller en beter afvallen.  


2. Geen nood aan stabilisatoren.


De vorm van een RainPharma Shake is poeder. Poeder kan niet uitdrogen, geen bezinksel vormen, niet indikken, niet uiteenvallen,... Wanneer men de voedingswaarde van een product gaat aanpassen (om het beter in een dieet te doen passen bijvoorbeeld) moet men allerlei kunstmatige stoffen toevoegen om het product hetzelfde te doen lijken. Suiker is hier het beste voorbeeld van. Het zorgt niet alleen voor zoetheid, maar ook voor bruinkleuring bij bereiding en voor krokantheid bij afkoeling. De zoetheid kan je opvangen met zoetstof, maar een met zoetstof gezoete wafel is “van nature” bleek en slap. Om deze toch nog aantrekkelijk te maken (niemand wil een bleke, slappe wafel) moeten er allerlei stabilisatoren, kleurstoffen,... aan toegevoegd worden. 


3. Geen nood aan bewaarmiddelen.


Bacteriën leven enkel in een vochtig milieu. In een poeder kunnen geen bacteriën overleven. Het vocht wordt pas toegevoegd vlak voor consumptie, dus bewaarmiddelen zijn niet nodig bij RainPharma Shakes.


4. Geen slechte gewoonten aanleren of in stand houden.


Producten zoals wafels, kant-en-klare maaltijden, repen, koekjes, pannenkoeken,... houden slechte gewoontes alleen in stand en maken het daarna moeilijker om gezond te gaan eten. Soms zorgen ze zelfs voor nieuwe, slechte gewoonten. Shakes worden geassocieerd met het dieet, en wanneer het dieet stopt, stopt het gebruik van de shakes ook vaak. Zelfs wanneer dit niet zo is, kan dit geen kwaad. Door hun samenstelling zijn ze het perfecte tussendoortje.


5. Vloeibare voeding ontlast de maag


Na een lange periode van slechte voeding, kan de maag wel wat rust gebruiken. Vloeibare voeding is gemakkelijker verteerbaar en gaat de maag minder belasten.


6. De RainPharma shakes zijn niet zout


Kant-en-klare producten zijn vaak zoutrijk en proeven bijgevolg ook erg zout. Na drie weken zoutarm te eten gaan de smaakpapillen “afkicken” van de zoute smaak en gaat men meer de “echte” smaak van het eten weer proeven. Groenten zonder zout proeven niet smaakloos, maar proeven naar de groente in kwestie! Men leert weer de smaak appreciëren van echte, natuurlijke voeding.


7. Het productieproces is eenduidiger


Wie enkel shakes maakt, kan zich hierin specialiseren. Het resultaat is een geperfectioneerd productieproces. De kwaliteit van de shakes gaat erop vooruit, maar dit is voor de producent ook goedkoper. De verdelers en de eindgebruiker profiteren hier uiteindelijk ook van. Het geld dat gespaard wordt kan gebruikt worden in onderzoek, ontwikkeling, kwaliteit van de gebruikte grondstoffen, ...


8. De uitstraling in een verkooppunt is veel netter.


Alle potten hebben hetzelfde formaat, dezelfde kleuren, dezelfde lay-out. Wanneer men tientallen verschillende producten verkoopt gaat het er gauw uitzien als een rommeltje, het 'nachtwinkeleffect'. De uitstraling van de RainPharma Shakes is strak en clean en doen uw zaak netter lijken.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter