Van marketingmanager naar dieetcoach


Dit is mijn verhaal

Toen ik Hans leerde kennen, vermoedde ik wel dat die ontmoeting mijn leven ging veranderen, maar ik had niet durven denken dat ze mij ook professioneel in een totaal nieuwe richting zou sturen. Benieuwd hoe ik mijn passie ontdekte, namelijk: mensen coachen naar een gezondere levensstijl? Lees dan zeker verder ...

Een pop-up in Knokke

Toen Hans en ik een koppel werden, was ik e-marketingmanager bij een grote multinational. De zaken liepen goed, maar ik beleefde nog weinig plezier aan mijn job. DJYM boomde op dat moment enorm, en Hans wilde een popup openen in Knokke. Ik stelde voor om te helpen; zo konden we testen of we in de toekomst misschien vaker konden samenwerken. Zo gezegd, zo gedaan: de popup kwam er in de zomer van 2016 en was een enorm succes.

Een tweede DJYM-winkel

De popup zou sowieso slechts enkele maanden open blijven, maar we hadden de smaak te pakken. We besloten een tweede DJYM te lanceren in Mechelen. De multinational waarvoor ik werkte, werd overgekocht, en hoewel mijn baan niet in gevaar was, gaf ik mijn ontslag om me op ons project in Mechelen te richten. Zoals je misschien al weet (een tweede winkel hebben we immers niet meer), verliep de lancering niet zoals we hoopten. Maar we hadden ons Mechels pand voor een jaar gehuurd en gebruikten die tijd dan om onze webshop op punt te zetten.

En een nieuwe webshop!

We werkten zes maanden keihard aan onze webwinkel, tot we uiteindelijk konden lanceren op een maandagavond. Ik vergeet het nooit: na de livegang klapten we onze laptops dicht voor een wandeling en toen we na een paar uur terug thuiskwamen, zagen we tot onze grote verbazing de ene na de andere bestelling binnenstromen. En we hadden nog niet eens reclame gemaakt! De shop werd een sneltrein waar we niet meer af konden (of wilden) springen.‘Magic happens outside your comfort zone’

We deden de deuren toe in Mechelen en ik focuste me op het online aspect van DJYM. Maar ik merkte ook dat ik het zalig vond om te helpen in de winkel. Ik volgde alle opleidingen die er nodig waren en ging uiteindelijk mee klanten begeleiden. Daarvoor moest ik een serieuze drempel overwinnen, maar ik haalde enorm veel voldoening uit het coachen.

Het was, en is nog altijd, fantastisch om te zien hoe mensen veranderen tijdens hun traject: ze krijgen meer zelfvertrouwen en ze zijn gelukkiger met zichzelf. Dat straalt dan weer af op hun relatie en hun omgeving. On-ge-lofelijk mooi om te zien. Daarom vind je mij vandaag niet meer alleen achter mijn computer, maar evengoed in de winkel want ook daar wil ik jou begeleiden en inspireren.

Johan