IMG_1154 3

5 tips om je dieet vol te houden in tijden van corona...

Heb jij het makkelijk om je dieet vol te houden nu alle restaurants en cafés gesloten zijn? Of behoor jij tot diegenen die het nu wat lastiger hebben? Zelf behoor ik tot de tweede categorie. Ik breng redelijk wat tijd door achter de PC en “in klusjesmodus” terwijl Johan elke dag naar Antwerpen rijdt om de weborders klaar te maken. Voor mij is de verleiding groot om in de koekenkast te duiken. Alle begrip dus als je het niet makkelijk hebt met je dieet tijdens de lockdown-periode.

Toch zijn er aantal dingen die je kan doen als je graag wil volharden. Om je een stuk op weg te helpen heb ik voor jou de volgende 5 tips:

Tip 1 BESTEL EEN SOEPMAKER ONLINE

Tot nader bericht wordt er nog steeds geleverd door de meeste bezorgers. Dus binnen de kortste keren heb jij zo’n handige soepmaker in huis. Wij hebben er ons ook één aangeschaft. En hoewel ik geen grote soep-fan ben, geef ik graag toe dat de dagelijkse soepen als lunch mij al heel erg hebben gesmaakt.

Bijkomend voordeel (voor mij althans): ik ben er lang mee verzadigd.  En ik drink er minder Cola Zero door. Ik heb de slechte gewoonte om bij of na de lunch een Cola Zero te drinken. Als ik soep heb gegeten doe ik dat niet. En het duurt ook meerdere uren vooraleer ik weer zin heb in een Colaatje.

Ben je bezig met de afslanking? Let dan wel goed op dat je de 5 gram koolhydraten niet overschrijdt per portie. Ik heb een voorbeeldsoepje uitgewerkt. Als je dit receptje graag wil, stuur mij dan een mail (hans@djym.be).

Tip 2   GROENTEN BLANCHEREN EN INVRIEZEN voor na de Corona-crisis

Op die manier leg je een mooie voorraad aan om je dieet binnenkort weer volop te hernemen. In principe kan je alle groenten invriezen. Blancheren is een kooktechniek waarbij je de groenten 2 minuten in kokend water legt en daarna met koud water afspoelt. Dit snelle koken doodt enzymen die de smaak en structuur van je groenten bederven. 

Tip 3   PROBEER EENS IETS NIEUW UIT DE SUPERMARKT

Momenteel is er plaats genoeg in de supermarkt om rustig rond te kijken en nieuwe producten te ontdekken. Want ook al wordt er gretig gehamsterd. Het zijn niet de “speciale of aparte” producten die worden ingeslagen. 

Onlangs zag ik reclame voor de nieuwe Veggie Love producten van Iglo. Uiteraard wou ik dit zo snel mogelijk uitproberen.  Graag toegegeven, dit zijn super lekkere diepvries-gerechten die je perfect kan inzetten tijdens je verzilverings- of stabilisatieperiode. (Opgelet! Niet tijdens de afslanking).

Tip 4   BEWEEG,  DOE HOMEWORKOUTS

Er zijn vandaag heel veel apps & websites die workouts aanbieden waarme je thuis aan de slag kan gaan. Een hele goeie is fitnessblender.com

Deze site werd ontwikkeld door een sympathiek koppel die hun job opgaven om online workouts aan te bieden voor iedereen. Er zijn oefeningen voor alle niveaus, mét of zonder materiaal, van licht tot zwaar, enz… Geef het kans!

Of neem eens een kijkje op de Instagram van bodyarchitect.be

Johan en ik gaan wekelijks één keer sporten in deze super aangename PT-studio van Anja Deneyer op het Antwerpse Zuid. Een aanrader!

Bekijk hier een paar van onze workouts… ;-)

Tip 5   DEEL JE TIPS & HELP ELKAAR

Ga eens scrollen in je smartphone. Misschien heb je de laatste tijd wel wat foto’s gemaakt van lekkere gerechten, of van een interessante mix van smaken van Rainpharma shakes. Of van lichaamsoefeningen die thuis hebt uitgeprobeerd. 

Deel met ons via onze FB-groep DJYM Rainpharma Dieet Tips & Ervaringen.

Hierbij alvast een foto van het overheerlijke omelet dat Johan gisteren voor mij als lunch klaarmaakte. 100% diet-proof. En lekker!

Overtuigd om je dieet vol te houden?
Ik wens je heel veel succes!

En... “blijf in uw kot”!

 

Hans

Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.