Gastric Bypass nadelen

Gastric bypass: de nadelen (die je met een dieet niet hebt!)

Als je eenmaal voor jezelf hebt besloten dat je toe bent aan een nieuwe ik, en dat die overtollige kilo’s eraf moeten, dan kan het natuurlijk niet vlug genoeg gaan. Bij snel afvallen denken veel mensen aan een operatie zoals een gastric bypass. In dit artikel lees je waarom je beter niet onder het mes gaat, en hoe je met een dieet en de juiste begeleiding evengoed razendsnel indrukwekkende resultaten neerzet! 

gastric bypass - neem contact op

Wat is een gastric bypass eigenlijk?  

Een gastric bypass of (haal even adem) een restrictieve-malabsorptieve ingreep verwijst naar hetzelfde type operatie, namelijk een maagverkleining met overbrugging. Tijdens zo’n ingreep verkleint de chirurg je maag en leidt hij of zij je twaalfvingerige darm en een stuk van je dunne darm om. Je maag wordt met andere woorden rechtstreeks verbonden met een deel van je dunne darm. Daarna verlies je niet alleen gewicht omdat je minder eet, maar ook omdat je lichaam minder goed voedsel opneemt. 

Gastric bypass: de nadelen  

Klinkt goed, zo’n maagverkleining? Juich niet te snel, want aan een gastric bypass zijn ook nadelen verbonden. Zo is er bijvoorbeeld de Deense studie die geciteerd wordt op het platform Gezondheid en Wetenschap, een initiatief van de Vlaamse Overheid om betrouwbare gezondheidsinfo te verstrekken. Uit dat Deense onderzoek, waarbij bijna 800 personen die een bypass ondergingen gedurende vijf jaar gevolgd werden, bleek dat een vijfde van hen te kampen kreeg met complicaties. De problemen gingen van chronische buikpijn en misselijkheid tot diarree of constipatie. Bovendien heb je na een maagverkleining een groot risico op vitaminetekorten, omdat je het je lichaam zo moeilijk maakt om voedsel goed op te nemen. Dat moet beter kunnen! 

gastric bypass nadelen

Snel afvallen met een prote√Įnedieet

Als je snel wil afvallen, neem je beter je toevlucht tot een prote√Įnedieet, zoals het RainPharma-programma. Dat dieet werkt heel motiverend, net omdat je zo vlug resultaat ziet, maar het helpt je ook om op je nieuwe gewicht te blijven. De RainPharma-shakes die de basis van het afslanktraject vormen, zijn bovendien lief voor je lijf: ze zijn gezond, gluten- en case√Įnevrij, √©n ze zorgen ervoor dat je geen honger hoeft te lijden. Een bonus bij je dieet: voedingssupplementen zijn een essentieel onderdeel van het RainPharma-dieet, en die bezorgen je niet alleen de nodige energie, maar doen ook je huid stralen.¬†

gastric bypass hulpInteresse? Een gratis en vrijblijvend kennismakings gesprek kan geen kwaad, toch?
gastric bypass

 

Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.