Doorgaan naar inhoud
🌞 Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
🌞 Tot 30 juni toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
Gezonde saus? Opgelet met sojasaus en balsamico!

Gezonde saus? Opgelet met sojasaus en balsamico!

Dat je beter geen kwak mayonaisse of tartaarsaus bij je slaatje eet als je gewicht wil verliezen of gewoon gezond wil eten, spreekt voor zich. Maar vaak heb je graag wel een extraatje bij je lunch of avondeten, en dan grijp je misschien naar sojasaus of balsamicoazijn. Die dunne, waterige sausjes kunnen geen kwaad, toch? Jammer genoeg zijn ze niet zo onschuldig als ze lijken! Ontdek in dit blogartikel waarom je ze beter niet zonder nadenken in je gerechten doet, en maak kennis met een gezonde saus als alternatief.Etiketten checken op zoek naar gezonde sojasaus

Als je het eerste flesje sojasaus of balsamicoazijn dat je tegenkomt in je winkelkarretje legt, is de kans groot dat je niet de meest gezonde saus mee naar huis neemt. Veel sojasauzen en balsamicoazijnen bevatten namelijk heel wat suiker. Wees dus kritisch, en bekijk het etiket van elk flesje zorgvuldig. Vergelijk je opties, en neem de variant die de minste koolhydraten (en dus suikers) bevat. Gezonde sojasaus en balsamicoazijn bestaan wel, maar je moet er een beetje naar zoeken. 


Gezonde saus? Opgelet met sojasaus en balsamico!

Olijfolie? Niet als dressing tijdens je RainPharma-dieet

Overweeg je om je maaltijd te pimpen met een scheut olijfolie? Plantaardige vetten zijn inderdaad terug te vinden in de donkergroene zone van de voedingsdriehoek, en dat wil zeggen dat ze een gunstig effect hebben op je gezondheid. Wanneer je het RainPharma-dieet volgt, mag je echter níet zomaar wat ‘extra vierge’ over je lunch sprenkelen. Je mag dan twee soeplepels olijfolie per dag gebruiken om je groenten, vlees en vis te bereiden, maar meer dan dat kun je je jammer genoeg niet veroorloven zonder je schema in de war te sturen.


Tip voor een caloriearme dressing

Natuurlijk is de smaak van je voeding doorslaggevend, en hou je gezond eten of diëten niet vol als je maaltijden niet simpelweg lekker zijn. Gelukkig kun je nog wel een goeie wijnazijn uitzoeken om dressings mee te maken. Ciderazijn of Chardonnay-azijn zijn bijvoorbeeld echte aanraders. Daarmee maak je in een handomdraai een heerlijke en caloriearme dressing, waarvan je de hoeveelheid nog kunt vergroten door extra azijn te gebruiken (de hoeveelheden van de andere ingrediënten verhoog je niet mee).

Smakelijk!Vorig artikel “Gezond BMI en bewuster omgaan met voeding”: Rebecca’s RainPharma-dieet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden