DSC02774-bewerkt kopie

Pfft, een middag- of suikerdip ... Zo vermijd je dit probleem

Van eten krijg je energie! Of dat zou toch het geval moeten zijn. Overkomt het jou meer dan eens dat je na de lunch moet vechten om je ogen open te houden, dat je productiviteit ineens een steile duik neemt en je je lusteloos voelt? Heel vervelend, maar gelukkig kun je wel wat doen om te voorkomen dat zo’n middagdip of suikerdip je dag in de war stuurt.
[[SPLIT]]

Een lichte, eiwitrijke lunch

Dé tip tegen een suikerdip: een lichte lunch. We hebben in een eerder blogartikel al uit de doeken gedaan waarom het beter is om verschillende kleine porties te eten, verspreid over de dag, dan om het bij de drie grote hoofdmaaltijden te houden. Zo blijft niet alleen je vetverbranding op gang, maar ga je je voedsel ook vlotter verteren. Onder de middag geen al té royale portie verorberen, betekent bovendien dat je maag minder hard moet werken om het eten te verteren, waardoor jij voldoende energie overhoudt om je te concentreren op je werk.

Verder maak je minder kans op een middagdip met een eiwitrijke en koolhydraatarme lunch. Loop met een wijde boog om lunches heen die snelle koolhydraten leveren, zoals wit brood, witte pasta of suikerrijke gerechten, want ze jagen je bloedsuikerspiegel de hoogte in. Je lichaam schiet in actie om die piek te compenseren, met een suikerdip tot gevolg. Voeding met proteïnen zorgt daarentegen voor energie die je langzamer opneemt, en waar je dus langer op teert. En da’s precies wat je moet hebben.
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Je suikerdip verjagen met geuren

Wist je bovendien dat je met aromatherapie je energiepeil weer kunt opkrikken? Installeer een verstuiver van etherische oliën in je woonkamer of thuiskantoor, en laat de volgende geuren op je neus los:

  • lavendel: een intens aroma dat je niet alleen naar het zuiden van Frankrijk katapulteert, maar dat je ook verkwikt 
  • limoengras en mandarijn: frisse geurtjes die de mist in je hoofd meteen verjagen
  • pepermunt: deze olie kalmeert je darmen en helpt je concentreren
  • rozemarijn: ook deze kruidige geur is voor veel mensen de ideale oppepper 

Je merkt het: keuze te over!
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Bewegen tegen de middagdip

Tot slot is een wandeling onder de middag de ideale remedie tegen een dip na het eten. Beweging geeft je energie én heeft een effect op je spijsvertering. Je stimuleert zo namelijk de knijpbeweging en de doorbloeding van je darmen, waardoor ze makkelijker voedingsstoffen aanvoeren. Probeer het maar eens ...
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.