Doorgaan naar inhoud
🌞 1 Gratis Colombian Black Pottery bij aankoop van 1 liter Rainpharma producten in bruine flessen | SHOP NU
🌞 1 Gratis Colombian Black Pottery bij aankoop van 1 liter Rainpharma producten in bruine flessen | SHOP NU
IMG_9279

Rainpharma-dieet: 5 tips voor meer energie

Ik begeleid heel wat klanten tijdens hun Rainpharma dieet. Als ik bij starters pols naar hun energiepeil, dan krijg ik meestal te horen dat het daar slecht mee gesteld is. Maar wanneer ik ze na een paar weken opnieuw voor me heb en de vraag herhaal, antwoorden ze meestal: “Super”! Benieuwd hoe dat verschil te verklaren valt? En wil je weten wat jij kan doen om ook meer energie te hebben? Je leest het hier!

1. Blijf in ketose

Het Rainpharma-dieet sluit zoetigheden en graanproducten uit, en moedigt de inname van eiwitten aan. Door deze combinatie gaat je lichaam energie halen uit je vetreserves. Dit proces, dat ketose heet, zorgt ervoor dat je snel vet kwijtraakt. Dat is natuurlijk wat je wil bereiken, maar de overgang naar de ketose kan gepaard gaan met hoofdpijn, honger en vermoeidheid. Het is dus heel normaal dat je je de eerste 48 uur na de start van je dieet wat slap en futloos voelt. Maar maak je geen zorgen: daarna verdwijnen de ongemakken en krijg je opnieuw energie. Je lichaam is op dat moment immers overgeschakeld op vetverbranding, en de meeste klanten voelen zich dan super. 

De kunst bestaat erin om die energie te bewaken, en dat vraagt moed en doorzetting. Ga je uit ketose door jezelf te trakteren op een glaasje of een koekje, dan keren de bijwerkingen van de eerste twee dagen onverbiddelijk terug, met een stevige energiedip tot gevolg. Doe je dit regelmatig, dan weet je wat je kan verwachten … Wil je blijven knallen, zorg er dan voor dat je de regels respecteert en in ketose blijft. Op die manier blijf je blaken van energie!

2. Luister naar je lichaam

Zware benen tijdens het sporten terwijl je met het Rainpharma dieet bezig bent? Dat is perfect normaal. Vetten verbranden is nu eenmaal moeilijker voor je lichaam dan koolhydraten verbranden, en dat is de reden waarom je dit gevoel krijgt. Je kan er jammer genoeg weinig aan veranderen en zal een beetje karakter moeten opbrengen als je graag wil sporten. Probeer echter altijd naar je lichaam te luisteren. Overdrijven is nooit goed. Het is bijvoorbeeld niet zo dat je sneller afvalt als je tot het uiterste gaat tijdens het sporten. Integendeel, je riskeert spieren te af te breken in plaats van vetten. Conclusie? Sporten mag, maar doe het met mate.

3. Verzorg je nachtrust

De meeste mensen die een ketosedieet volgen, vallen ’s avonds als een blok in slaap. Ze hebben overdag tonnen energie, maar voelen zich ’s avonds helemaal uitgeblust. Probeer hier niet tegen te vechten door je toevlucht te nemen tot cafeïne of theïne. Ook dit hoort er nu eenmaal bij. Ga gewoon op tijd naar bed, en geniet van een deugddoende nachtrust zoals je er misschien al een hele tijd geen meer hebt gehad. 

4. Drink twee liter water boven je RainPharma  shakes

Filteren, filteren en nog eens filteren: dat is de boodschap. Je zal een paar keer extra naar het toilet moeten lopen, maar probeer toch twee liter water te drinken bovenop je shakes. Het is erg belangrijk om je vochtbalans op peil te houden tijdens een proteïnedieet, en een goed gehydrateerd lichaam bruist van de energie.

5. Respecteer de voorgeschreven dosis supplementen

Een pilletje vergeten? Dat kan gebeuren. Maar probeer toch systematisch de aanbevolen dagelijkse dosis van alle supplementen te nemen. Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen die je huid, haar en nagels een boost geven én die ervoor zorgen dat je niet moe wordt.

Wil je graag meer weten hierover? Of wil je ook starten met één van onze programma's?

Boek meteen een afspraak online. Of bel ons op 03 237 91 49.

Vorig artikel Rainpharma Bestsellers

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden