Doorgaan naar inhoud
🌞 Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
🌞 Tot 30 juni toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
_X0A6328

Rainpharma dieet: wat mag - wat mag niet?

Je wil graag starten met het Rainpharma Dieet maar het is je nog niet duidelijk wat nu wel of niet toegelaten is tijdens dit gezonde dieet. Je bent bijvoorbeeld een grote fan van olijven. Maar zijn dit nu groenten of is dit nu fruit? En mag je ze eten tijdens dit rainpharma dieet? In deze blog zet ik de meeste do’s en dont’s voor jou op een rijtje.

Laten we vertrekken vanuit de grote groepen in onze voeding: groenten, fruit, vlees en vis, zuivelproducten, noten en zaden, enz… Wat is toegelaten en wat niet? Ik maak het even gemakkelijk voor jou. Groenten zijn toegelaten. Vlees, vis, kip en eieren ook. Al de rest… niet. Zo eenvoudig is het. Een paar voorbeelden ter verduidelijking… Noten? Neen. Yoghurt? Neen. Alcohol? Jammer genoeg niet. En zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Valt een voedingsmiddel niet onder de noemer groenten? En ook niet onder de noemer vlees, vis, kip of eieren? Dan is het antwoord: neen.

Groenten zijn toch gezond?

…hoor ik je nu zeggen? Dat klopt. Groenten zijn heel gezond tijdens het Rainpharma dieet. Maar je kan ook gezond dik worden. Want in groenten zitten namelijk koolhydraten. In de ene groente al meer dan in de andere: wortelen en erwten bevatten bijvoorbeeld veel meer koolhydraten dan champignons. En dat is meteen de reden waarom je van de ene groente meer mag eten dan van de andere. Ze moeten tijdens de afslankingsperiode dan ook nauwgezet afgewogen worden. Doe je dat niet, dan ga je uit ketose tijdens het Rainpharma dieet. Hierover meer in een andere blog.

"Groenten zijn toch gezond?"

Mag olijfolie tijdens het Rainpharma dieet?

Om je groenten, vlees, vis,… te bereiden, mag je gebruik maken van 2 soeplepels olijfolie per dag. Daarmee moet je het stellen. Wil je een dressing maken, dan kan je bijvoorbeeld wat extra azijn gebruiken om de hoeveelheid te vergroten. Ik raad je ook aan om hiervoor een goeie wijnazijn uit te zoeken. Bijvoorbeeld ciderazijn, of nog beter Chardonnay azijn. Smaak is heel belangrijk om je dieet vol te houden. 

Kauwgom, muntjes, mondwater tegen slechte adem?

Op een dag kwam Gerda op controle. Gerda was enkele weken bezig met het Rainpharma dieet. Ze was niet zo goed afgevallen... maar 1,4 kg op 2 weken. En toch, had ze alle regels perfect opgevolgd. Groenten netjes afgewogen, porties vlees of vis perfect afgewogen, enz… Gerda had echter last van een keelontsteking, met wat hoesten erbij. Dus nam ze af en toe een paar Ricolaatjes… 

De verpakking leert ons dat "suikervrije" Ricola 97% koolhydraten bevat. Bijgevolg bevat elk snoepje 2,5 gram koolhydraten. Op die manier kunnen ook "enkele" Ricolaatjes jouw ketose verstoren.

Net als kauwgom of muntjes. Ook al zijn ze suikervrij en bevatten ze slechts een paar gram koolhydraten, het komt op een grammetje aan. Lees alles hierover in deze blog.

Olijven tijdens het Rainpharma dieet?

Tot slot, hoe zit het nu met de olijven? Helaas. Volgens het voedingscentrum behoren olijven tot fruit. Het is een vrucht met een pit, net zoals een nectarine. En dus, niet toegelaten tijdens het Rainpharma Dieet.

Twijfel je aan één of ander voedingsmiddel? Bel ons dan gerust even op? Of chat met ons via onze website. Tijdens onze openingsuren zijn we altijd beschikbaar.

Stuur mij een email met jouw specifieke vraag. Je krijgt binnen de 24 uur een antwoord van mij.

Is het duidelijk wat je allemaal mag en niet mag tijdens het Rainpharma Dieet? En wil je graag snel starten? Maak een afspraak online.

Vorig artikel “Gezond BMI en bewuster omgaan met voeding”: Rebecca’s RainPharma-dieet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden