Doorgaan naar inhoud
🌞 1 Gratis Colombian Black Pottery bij aankoop van 1 liter Rainpharma producten in bruine flessen | SHOP NU
🌞 1 Gratis Colombian Black Pottery bij aankoop van 1 liter Rainpharma producten in bruine flessen | SHOP NU
IMG_6416

Reizen met het vliegtuig en diëten

 

Hoe moet dat nu precies? Een vaak gestelde vraag aan onze tafel. Hoe moet ik omgaan met mijn dieet tijdens mijn vliegreis? En wat mag ik nu wel en niet meenemen in mijn reiskoffer of handbagage? Hoe overbrug ik een korte of lange afstandsvlucht zonder uit ketose te gaan en zonder spierverlies bij gebrek aan eiwitten?

5 Tips om je Rainpharma dieet vol te houden op reis


Voorkom honger op de luchthaven

Neem een klaargemaakte proteïneshake mee naar de luchthaven in een wegwerpflesje, bijvoorbeeld een leeg waterflesje. Zo kan je net voor de douane jouw shake nog nemen, en je flesje in de prullenbak gooien. Winwin-situatie. Je hebt je eiwitten binnen en je honger is voor een paar uur gestild. Zo kom je niet in de verleiding om je te vergrijpen aan M&M’s en andere zogenaamd gezonde driehoekige snacks.

Water, de rest komt later

Koop na de douanecontrole meteen één of meerdere flesjes water. Denk aan wat we je vertelden tijdens het intake-gesprek: probeer 2 liter water te drinken, bovenop je shakes. Dat geldt ook tijdens het reizen. Bovendien kan je goed gehydrateerd op het vliegtuig stappen. Alweer een stapje voor. (Vergeet de pitstop niet!)

Een proteïnereep voor onderweg

De kans is erg klein dat je van de bemanning ook maar iets in je handen krijgt wat toegelaten is tijdens je dieet. Tijdens mijn laatste reis naar Spanje kreeg ik lasagne als hoofdgerecht en een brownie als dessert. Neem daarom altijd één of meerdere proteïnerepen mee in je handbagage. Kies voor de varianten die toegelaten zijn tijdens de eerste fase van jouw afslankprogramma. Ze bevatten heel weinig koolhydraten. En dus aangewezen ter vervaging van een shake. Over het algemeen mag je ook een paar scheppen poeder meenemen in je handbagage (net als babyvoeding). Maar check toch altijd even de voorschriften van de maatschappij waarmee je reist, of je bestemming. Bovendien is shaken toch altijd een gedoe.

Vegetariër, gluten- en lactose-intolerant voor een paar uur

Proteïnerepen vergeten? En ook geen eiwitpoeder mee? Dan kan je proberen om jezelf voor te doen als vegetariër naar de bemanning toe. Maak ook duidelijk dat je gluten- en lactose-intolerant bent. De kans is niet onbestaande dat ze een ergens in een hoekje toch een slaatje hebben, speciaal voor jou. Wie niet waagt…. :-)

Afleiding

Zorg voor afleiding. Download op voorhand jouw favoriete muziek of series. Schaf je een leuke meditatie-app aan, een interessant boek of een stapel van jouw favoriete magazines. Zo lang je weet wat te doen, zullen de indringende geuren van noodles, ovenfries, koffie, en alle andere snacks jou minder in de verleiding brengen.

Aangekomen op je bestemming? Dan is het nog even wachten op je bagage. Van zodra je die in handen hebt, heb je normaal gezien ook opnieuw je favoriete proteïneshake binnen bereik. (je koffer een klein beetje openen is heus niet zo lastig). Drink hem meteen, vooraleer je de transfer naar je hotel neemt. In de bagagehal vind je ongetwijfeld een automaat met drinkbaar water. 

 

Heb jij nog specifieke vragen omtrent jouw reis? Aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen. Of stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram.

Vorig artikel Rainpharma Bestsellers

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden