Doorgaan naar inhoud
ūüĆě Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van ‚ā¨100 RainPharma producten | SHOP NU
ūüĆě Tot 30 juni toilettas bij aankoop van ‚ā¨100 RainPharma producten | SHOP NU
omega 3 visolie

Omega 3 visolie gecombineerd met saffraan, magisch?

Omega Zen is een voedingssupplement op basis van omega 3-visolie (18% EPA en 12% DHA) en saffraan. Omega Zen kan gebruikt worden bij:

 • Stress (= belangrijkste bron van veroudering)¬†en depressie
 • Stemmingswisselingen
 • Moeilijk inslapen
 • Onderbroken/ slecht slapen
 • Ondersteuning van een eiwitrijk dieet
 • Premenstrueel syndroom
 • Cognitieve achteruitgang (dementie)
omega 3 visolie button 1

Omega 3 vetzuren

Omega Zen combineert de positieve eigenschappen van saffraan met de positieve eigenschappen van Omega 3 vetzuren (visolie).

Saffraan

Voor de meeste mensen is saffraan niet meer dan een luxueuze specerij die aan gerechten, zoals rijstpap, zijn warme gele gloed verleent. Wat ze meestal niet weten, is dat saffraan veel meer is dan een smaak- en kleurmaker.
Zo kan saffraan worden ingeschakeld bij stress en depressie, stemmingswisselingen, moeilijk inslapen, onderbroken of slecht slapen, ondersteuning van een eiwitrijk dieet, premenstrueel syndroom (PMS) en cognitieve achteruitgang (dementie).

Stress en depressie

In onze huidige maatschappij krijgen we regelmatig te maken met stress, zowel fysiek als mentaal. Deze hebben een invloed op ons functioneren en welbevinden en zo komen we vaak in een vicieuze cirkel terecht. We hebben stress, omdat de dingen niet gaan zoals we willen en hoe meer stress we hebben, hoe minder alles op rolletjes loopt. Vandaag de dag is "stress management" dan ook een zeer wijd verspreid begrip. Boeken en cursussen over yoga, mindfullness,.. schieten als paddenstoelen uit de grond en toch worden we er niet minder gestresseerd van.

Wat kunnen we doen? 

Als we stress willen aanpakken dienen we natuurlijk eerst te kijken waar de stress zijn oorsprong vindt. Maakt men zich ergens zorgen over? Is men gelukkig in zijn/haar thuis-werkomgeving? Het antwoord op deze vragen is niet altijd even evident, laat staan de oplossing ervoor te vinden. Nadenken over wat ons stress geeft en hier iets aan doen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is de stap naar een "gemakkelijke" oplossing snel gezet, zeker bij senioren. Maar liefst 43% van de 65-plussers neemt geest-be√Įnvloedende middelen en het totaal aantal mensen dat antidepressiva gebruikt is de laatste 15 jaar elk jaar met 6% gestegen. En toch dalen de cijfers rond stress en¬†depressies niet, integendeel: ze nemen enkel met een schrikwekkend tempo toe.¬†

Antidepressiva: waarom niet?

Een antidepressivum vermindert misschien wel de symptomen van stress en depressie, maar lost het probleem niet op, integendeel. Men wordt als het ware verdoofd, zodat men "de dag kan doorkomen". Daarnaast zijn er verschillende bijwerkingen, zoals: sufheid, slapeloosheid, vermoeidheid, maag-darmklachten, verwardheid, angst, nervositeit, gewichtstoename,  hartklachten, seksuele stoornissen,... de lijst lijkt geen einde te hebben.

Natuurlijke hulpmiddelen

Omdat de vraag ernaar groot is, zijn er tal van huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die zouden helpen tegen stress. Werken op natuurlijke basis is vanzelfsprekend iets waar DJYM 100% achter staat, maar uiteraard dient iets ook wetenschappelijk onderbouwd  te zijn en dat ontbreekt vaak bij deze hulpmiddelen. 

Natuurlijke en wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen kunnen uiteraard een belangrijk hulpmiddel zijn in de strijd tegen stress en depressie, maar ook onze levensstijl speelt een belangrijke rol.

Werking van saffraan 

Het is reeds met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat saffraan de heropname van serotonine vertraagd. Hierdoor wordt de concentratie van serotonine hoger, waardoor het effect ervan ook hoger is. 

Serotonine, ons "gelukshormoon", is een neurotransmitter (soort hormoon) dat onder andere de vrijgave van dopamine regelt. Het komt vrij in de synaptische spleet, bindt zich op receptoren en geeft zijn boodschap door. Na een tijdje wordt serotonine terug opgenomen en wordt de werking ervan stopgezet. Hoe sneller dit gebeurt, hoe minder groot het effect van de serotonine. 

Serotonine heeft de bijnaam "gelukshormoon", maar heeft daarnaast ook invloed op onder andere het geheugen, de stemming, het zelfvertrouwen, het slaapritme, emotie, seksuele activiteit, de eetlust en de verwerking van pijnprikkels.

omega 3 visolie button 2

Wetenschappelijk onderzoek

Saffraan vs. antidepressiva 

Tijdens een placebo-gecontroleerde studie vergeleek men de invloed van saffraan (Omega Zen), fluoxetine (Prozac) en imipramine (Tofranil) op het stressniveau. Dit stressniveau werd gemeten met de erkende Hamilton schaal. 

Tijdens deze studie kreeg een groep mensen saffraan extract toegediend, een andere groep kreeg fluoxetine (antidepressiva) of impiramine (antidepressiva) en een laatste groep kreeg een (niet-werkende) placebo toegediend.

Uit de resultaten bleek dat de saffraan voor een praktisch even grote afname van het stress-niveau zorgt dan deze antidepressiva met heel wat bijwerkingen. 

Saffraan vs. Donepezil  

Tijdens een andere placebo-gecontroleerde studie vergeleek men de invloed van saffraan (Omega Zen) en Donepezil (een geneesmiddel voor licht tot matig ernstige ziekte van Alzheimer) op de mate van dementie. Aan de mate van dementie werd een score gegeven aan de hand van de ADAS-Cog (Alzheimer's Diszease Assessment Scale Cognitive) en CDR-SB (Clinical Dementia Rating Scale - Sum of Boxes).

Tijdens deze studie kreeg een groep mensen saffraan extract toegediend, een andere groep kreeg Donepezil en een laatste groep kreeg een (niet-werkende) placebo toegediend.

Uit de resultaten blijkt dat saffraan hetzelfde effect heeft als het medicijn Donepzil. Donepezil heeft daarnaast ook tal van bijwerkingen, zoals: diarree, misselijkheid, hoofdpijn, verminderde eetlust (op oudere leeftijd zeer gevaarlijk), hallucinaties, agressie, spierkrampen, flauwvallen, incontinentie,... En zo gaat de lijst nog een tijdje door. 

Kwaliteit van saffraan 

De ene saffraan is vanzelfsprekend de andere niet. De saffraan die we gebruiken in de keuken is niet van dezelfde kwaliteit als zuivere saffraan, bedoeld voor therapeutische doeleinden. Er zijn enkele aspecten die de kwaliteit van saffraan bepalen. De saffraan die RainPharma gebruikt in Omega Zen is van de hoogste kwaliteit en wordt onderworpen aan verschillende testen en controles om deze kwaliteit te garanderen. 

Teelt en oogst: afname gebeurt enkel door leveranciers die op een verantwoorde en ISO-gecertificeerde manier telen. Na de oogst wordt er visueel op specifieke eigenschappen gecontroleerd en geselecteerd. 

Na het drogen van de saffraan  gebeurt reeds een eerste kwaliteitscontrole. Hierbij wordt er gecontroleerd op het gehalte aan actieve bestanddelen en de afwezigheid van kleurstoffen, pesticiden en zware metalen. 
Daarna vindt de extractie plaatst, met bijhorend een standaardisatieproces.

Vervolgens gebeurt er een tweede kwaliteitscontrole. Het gehalte aan actieve bestanddelen wordt opnieuw bepaald en er wordt gecontroleerd op de microbiologische aspecten van de saffraan. 

Na een tweede droogproces vindt er nog een derde kwaliteitscontrole plaats (vergelijkbaar met de tweede). 

Tenslotte wordt de saffraan gezeefd en verwerkt tot het uiteindelijke product dat we in Omega Zen gebruiken. Dit gebeurt uiteraard zonder toevoegingen en schadelijke procedures.

Huidige vervalsingen 

Omdat het telen en verwerken van saffraan zo duur is, worden er veel technieken toegepast om de prijs te kunnen drukken. Dit zijn uiteraard allemaal technieken die de uiteindelijke kwaliteit niet ten goede komen. Wij kiezen bij DJYM dan ook resoluut voor leveranciers die hier geen gebruik van maken. Je kan dus gerust zijn dat RainPharma steeds de beste kwaliteit op de markt gebruikt.

omega 3 visolie button 3

Dosering

Standaard: 1x 's avonds

 • Meer dan 1 capsule geeft geen betere werking
 • Kan rustgevend werken, dus best pas innemen voor bedtijd.
 • Bij mensen die moeilijkheden hebben om in te slapen kan men Omega Zen enkele uren vroeger innemen
 • Werkzaamheid op punt na 6 weken continue inname, dus therapietrouw is zeer belangrijk.
 • 1 capsule Omega Zen kan 1 capsule Ultra Omega 3 vervangen.
Vorig artikel ‚ÄúGezond BMI en bewuster omgaan met voeding‚ÄĚ: Rebecca‚Äôs RainPharma-dieet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden