DSC06071 kopie 2

Het effect van antidepressiva en andere medicatie op je dieet

Gewicht verliezen gaat het best onder begeleiding. Niet alleen krijg je zo een duwtje in de rug als het eens wat moeilijker gaat (kan gebeuren!); je weet dan ook zeker dat je gezond bezig blijft, voldoende energie hebt én dat je dieet is afgestemd op jouw situatie. Denk bij dat laatste niet alleen aan persoonlijke factoren zoals de aanpak (heel strikt of liever wat losser) en je streefdoel qua gewicht, maar ook aan medicatie die je eventueel moet nemen. Je kunt altijd bij ons terecht voor meer informatie, maar in deze blog belichten we alvast het effect van een aantal geneesmiddelen op je proteïnedieet. Concreet zoomen we in op de combinatie dieet en antidepressiva, ontstekingsremmers, cortisone of antibiotica.

Kernbegrip bij je proteïnedieet: ‘ketose’

Als je een proteïnedieet volgt zoals het RainPharma-traject, dan beperk je de inname van koolhydraten en vetten, en neem je veel eiwitten op. Door deze combinatie sla je geen koolhydraten op in je spieren, maar gaat je lichaam energie halen uit je vetreserves. Deze toestand, waarin je efficiënt afvalt, noemen we ketose. Je komt ‘in ketose’ wanneer al je koolhydraten zijn opgebruikt. Het spreekt voor zich dat je ‘uit ketose’ gaat wanneer je zondigt tegen je schema. Het kan dan 24 tot 48 uur duren voordat je terug in een toestand van optimale vetverbranding geraakt.


Dieet + antidepressiva of andere medicatie?

Over het algemeen verstoort medicatie zoals ontstekingsremmers, antidepressiva, cortisone of antibiotica het proces van ketose en dus het afvallen. Dat betekent natuurlijk niet dat je een dieet bij voorbaat moet afschrijven! Wat het wél betekent, is dat we je doelen misschien moeten bijstellen. In elk geval: we passen er samen met jou heel graag een mouw aan, zodat je én de medicatie kunt nemen die je nodig hebt én kunt werken aan je nieuwe ik

Er eens over praten? Goed idee! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.