Doorgaan naar inhoud
🌞 Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
🌞 Tot 30 juni toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
Op zoek naar een dieet voor een trage schildklier

Op zoek naar een dieet voor een trage schildklier?

Naar schatting 1,4 procent van de Belgische bevolking kampt met een traag werkende schildklier of hypothyroïdie. Het probleem komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, maar de gevolgen zijn voor beiden even vervelend: koudegevoel, vermoeidheid, mogelijk depressieve gevoelens en gewichtstoename. Hier ontdek je wat er eigenlijk gebeurt als je schildklier niet naar behoren werkt, en welk dieet helpt bij een trage schildklier.
[[SPLIT]]

Hypothyroïdie of een trage schildklier

De schildklier is een orgaan vooraan in je hals dat belangrijke hormonen produceert. Schildklierhormonen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van de hersens van foetussen; ze helpen kinderen groeien en ontwikkelen; ze beïnvloeden tal van vitale functies, zoals je polsslag, hartfunctie en lichaamstemperatuur; én ze doen je stofwisseling of metabolisme normaal verlopen. Gezien die laatste functie voel je wellicht al aan wat het gevolg is voor mensen met hypothyroïdie of een trage schildklier. Ze produceren te weinig schildklierhormonen, waardoor hun metabolisme vertraagt. De oorzaak ligt meestal bij de ziekte van Hashimoto, een auto-immuunziekte. 
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Jodium is cruciaal!

Om hypothyroïdie aan te pakken, moet je te rade gaan bij een specialist. Meestal volstaat het om dagelijks een tablet met schildklierhormoon in te nemen. Een dieet kan de behandeling van een traag werkende schildklier wel ondersteunen. Zo is jodium essentieel voor de productie van schildklierhormonen. Dat mineraal zit onder meer in verse vis, zeevruchten, eieren, melkproducten en zeewier. Volgens de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie moeten baby’s en kinderen dagelijks 50 tot 120 microgram jodium opnemen, en volwassenen tot 150 microgram.
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Dieet bij een trage schildklier?

Voor de medische kant van je schildklierproblemen moet je uiteraard een arts raadplegen. Maar als je verlost wil raken van de overtollige kilo’s die je door je hypothyroïdie verzamelde, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We werken graag samen met je dokter om een dieet op te stellen dat jouw gezondheid maximaal ondersteunt én waarmee je je streefgewicht vlot kunt bereiken. Laat gerust weten hoe we jou kunnen helpen.
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Vorig artikel “Gezond BMI en bewuster omgaan met voeding”: Rebecca’s RainPharma-dieet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden