Doorgaan naar inhoud
🌞 Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
🌞 Tot 30 juni toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
Person-Pouring-Mouthwash-Into-Bottle-Cap-622201158_727x485

Slechte adem tijdens je proteïnedieet: wat nu?

Ze hadden je gewaarschuwd. Als je een proteïnedieet volgt, dan krijg je een slechte adem. Dat zal wel meevallen dacht je bij jezelf. Tot je thuiskwam en je partner je koffers bijna had klaargezet. Je humeur wou hij of zij er nog bijnemen. Maar die slecht ruikende adem is er teveel aan. Help!

Mijn job vereist een frisse adem

Het is één van de minst aangename bijwerkingen van een eiwitrijk dieet: de vieze ademgeur. Voor velen ook een reden om niet op dieet te gaan. Want zo kan je toch niet onder de mensen komen? Of jezelf noch je product op een professionele manier verkopen? 

Zo’n vaart hoeft het natuurlijk niet te lopen. Iedereen kan een proteïnedieet volgen. Het klopt dat de meeste mensen die wij coachen effectief te kampen hebben met een onfrisse adem. Bij een dergelijk dieet worden er namelijk vetten verbrand hetgeen gepaard gaat met het vrijkomen van allerhande chemische stoffen, zoals aceton. Daarom wordt er ook wel eens gesproken van een acetongeur. Tevens is dit de veroorzaker van een metaalachtige smaak in de mond.

Geen muntjes noch kauwgom bij een vieze adem

Er zijn heel wat middeltjes in de handel tegen een slechte adem: muntjes, kauwgom, sprays, mondwaters,… Noem maar op. De populairste zijn uiteraard de kauwgom en de muntjes. Helaas bevatten deze allemaal koolhydraten. Ook al gaat het slechts over één grammetje, het kan een grammetje teveel zijn om je ketose te verstoren. Bij een eiwitrijk dieet telt namelijk elke gram koolhydraten. 

Zelfs al zijn ze suikervrij? Ja zelfs al zijn ze suikervrij. Het is niet omdat een product suikervrij is dat het geen koolhydraten bevat. Meer hierover kan je lezen in deze blog. 

Liever een degelijke mondspoeling 

Wij adviseren altijd om gebruik te maken van een degelijke mondspoeling om je slechte adem te bestrijden. Hiervoor ga je best langs bij je apotheek. Tegenwoordig zijn er al verschillende mondwaters op de markt die je gedurende 12 uur een frisse adem garanderen. Ook tijdens een dieet. Zelf hebben wij goede resultaten met CB12. Toegegeven, niet goedkoop. Maar wel efficiënt. 

Zo zie je maar, een proteïnedieet is voor iedereen, ook voor professionals.

Wil je graag meer weten over een dieet-traject op maat? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en een gratis lichaamsanalyse.

Vorig artikel “Gezond BMI en bewuster omgaan met voeding”: Rebecca’s RainPharma-dieet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden