Doorgaan naar inhoud
🌞 Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
🌞 Tot 30 juni toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
Wat is collageen

Wat is collageen?

First things first… Laat ik het eerst even uitleggen: wat is collageen. Collageen is een aaneenschakeling van verschillende aminozuren die je lichaam en alle weefsels en organen van vorm en stevigheid voorziet. Het bevordert onder andere een gezonde huid alsook wondgenezing.

Hoeveel collageen zit er in de verschillende weefsels en organen in mijn lichaam? (bron: BIOK instituut VZW).

   ✓ Longweefsel bestaat voor 10% uit collageen

   ✓ Bloedvaten bestaan voor 12% uit collageen

   ✓ Lever bestaat uit 4% uit collageen

   ✓ Oogappel bestaat voor 64% uit collageen

   ✓ Kraakbeen en pezen bestaan voor 50% uit collageen

   ✓ Beenweefsel bestaat voor 23% uit collageen

   ✓ Huid bestaat voor 74% uit collageen 

Is collageen dan belangrijk voor je lichaam? Het antwoord lijkt me meer dan duidelijk. 

Wat is collageen en wat is de invloed van collageen op de stevigheid van je huid?

Om dat uit te leggen, gebruik ik graag de onderstaande afbeelding. Op deze afbeelding zie je de dwarsdoorsnede van je huid op drie verschillende leeftijden. Op de huid van 35 jaar oud, heb je een mooie structuur, er is voldoende hyaluronzuur aanwezig, er is een mooie stabiele verbinding van collageenweefsel en je huid bevat voldoende elastine. Naarmate de huid ouder wordt, lost het collageen, vermindert het hyaluronzuur en gaat de elasticiteit van je huid ook achteruit. Door de combinatie van deze verschillende factoren, krijg je een minder strakke huid en ontstaat het bekende cellulitis

wat is collageen

Lijkt het je dan belangrijk om collageen langs buiten te gaan smeren? Neen! Collageen toevoegen aan je lichaam kan enkel en alleen maar door suppletie. (Bijvoorbeeld A.A.P. Anti Aging Powder)

Ben je van plan om collageen in te nemen dan raad ik je aan te zien dat je per dosering minstens 10 gram collageen hebt alsook de nodige hoeveelheid hylauronzuur en vitamine C. Deze laatste twee zorgen ervoor dat het collageen optimaal wordt opgenomen en je sneller resultaat ziet. 

Wat zijn rimpels en wat is de functie van collageen? 

Onze huid bevat 3 stoffen die grotendeels verantwoordelijk zijn voor de vorm en stevigheid ervan: collageen, hyaluronzuur en elastine. Collageen zorgt voornamelijk voor de stevigheid, hyaluronzuur voor de hydratatie en elastine voor de elasticiteit.  Met ouder worden, wordt de afbraak van deze stoffen groter dan de aanmaak ervan. Vanaf je 30 jaar kan bijvoorbeeld je collageen-aanmaak met 1% per jaar verminderen. Hierdoor vermindert de stevigheid en elasticiteit van onze huid wat zich vertaalt in fijne lijntjes en die zo gevreesde rimpels. 

Anti-rimpel crèmes?

Er bestaan heel wat crèmes op basis van collageen of hyaluronzuur. Maar met smeren ga je de tekorten aan deze stoffen niet kunnen compenseren.  Deze stoffen kunnen, in tegenstelling tot de vaak gehanteerde spectaculaire beweringen niet diep opgenomen worden via de huid. Een stevige, gladde huid bouw je voornamelijk op van binnenuit. Met kwalitatieve cosmetica kan je verder de balans van je huid ondersteunen en deze beschermen tegen invloeden van buitenaf, maar de effectieve opbouw start dus echt van binnenuit.

Welke resultaten mag ik nog verwachten door het innemen van collageen?

1. Een beter gehydrateerde huid - (na ong. 7 dagen, optimaal na 8 weken)

2. Een zachtere huid - (na ong. 7 dagen, optimaal na 8 weken)

3. Huid voelt steviger en voller aan - (na ong. 1 tot 4 maanden)

4. Een mooiere huidteint, stralend haar - (na ong. 28 dagen, optimaal na 8 weken)

5. Sterke nagels - (na ong. 28 dagen)

6. Fijne lijntjes vervagen - (na ong. 1 tot 4 maanden)

7. Rimpels worden minder diep - (na ong. 3 tot 6 maanden)

8. Soepelere gewrichten - (afhankelijk)

wat is collageen anti aging powder aap

Wat is A.A.P. juist?

Het Anti Aging Powder is een evenwichtige en doeltreffende formule met specifiek geselecteerde ingrediënten voor de opbouw en het behouden van een mooie huid.
Hoe? Laten we daarvoor even de ingrediënten overlopen:

- AAP bevat 10g gehydrolyseerd viscollageen. Gehydrolyseerd betekent dat het collageen-eiwit geknipt werd tot kleinere deeltjes wat de opname aanzienlijk bevordert.
Je ziet heel veel supplementen met dosissen van 2, 4 of 6 g collageen.
Onze dosis van 10g is een dosis werkelijk bedoeld om ook de huid te kunnen ondersteunen met extra collageen-eiwit bouwstenen.

- Hyaluronzuur kan zeer veel water binden en helpt zo het bindweefsel om minder samendrukbaar te worden. Voldoende water drinken voor een goede hydratatie van de huid is dus ook belangrijk naast de aanvoer van de juiste bouwstenen.

- MSM, glucosaminesulfaat en chondroïtinesulfaat zijn 3 zwavelbronnen.
Zwavel is essentieel voor de zwavelverbindingen die we terugvinden in de structuur van het collageen-eiwit. Verder speelt glucosamine ook een rol in de synthese van hyaluronzuur. Collageen en hyaluronzuur zijn uiteraard 2 stoffen die we graag extra willen aanvullen tijdens onze huidkuur. 

- Het mineraal silicium komt ook in grote hoeveelheden voor in ons lichaam en concentreert zich vooral in onze bindweefsels zoals in de huid, haar en nagels. Hierin speelt koper een rol bij het behoud van structureel bindweefsel in huid, haar en nagels.

- Vitamine C ondersteunt de collageenvorming voor de normale werking van de huid, maar helpt ook om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.
Ook, mangaan en koper hebben deze anti oxidatieve werking.

A.A.P. bevat dus 9 actieve stoffen die elk op hun manier een invloed kunnen hebben op de stevigheid en het algemene uitzicht van onze huid. De formule bevat elementen die de huid kunnen ondersteunen gaande van de basis bouwstenen tot de co-factoren en mineralen. 

Maar wist je dat A.A.P. ook breder inzetbaar is?

Ingrediënten als vitamine C gaan naast je huid, ook helpen bij de vorming van het collageen in je bloedvaten, botten, tanden, tandvlees, kraakbeen en bindweefsels.
Ons hele lichaam is namelijk een netwerk van collageen, heel wat weefsels en organen kunnen baat hebben bij wat extra collageen aanmaak. 

Hoe collageen innemen?

Avond: Los 1 zakje A.A.P. op in een glas water voor het slapen gaan. 
Je kan er ook voor kiezen om het poeder op een ander moment in te nemen. 
(idealiter 30 minuten voor het eten of 2 à 3 uur na het eten) 
Ik raad af om het poeder te drinken in combinatie met een RainPharma eiwit shake, want dat kan het verteringsproces van de eiwitten bemoeilijken.  Door 2 eiwit-preparaten samen in te nemen wordt het knippen van de ketens complexer. En wanneer eiwitketens niet goed genipt zijn, kunnen de aminozuren niet goed opgenomen worden. Best spreiden dus. 

Hoe lang innemen?

A.A.P. is een supplement dat genomen wordt in kuur-vorm. 
Idealiter ga je voor een kuur van 6 maand, deze kan je nadien uiteraard ook verlengen. 

Maximaal resultaat?

Vergeet dan niet A.A.P. te combineren met Daily Boost en Mighty Nine
De vitamine B3 in Daily Boost ondersteunt het behoud van een normale huid en mangaan in Mighty Nine helpt bij de normale vorming van bindweefsel.

Verder zijn Super C Boost, High Tech AOX en Ultra Omega 3 ideale aanvullingen tijdens jouw huidkuur. 

Vergeet ook zeker niet voldoende water te drinken!

Heb je graag nog meer informatie over collageen en hoe wij je kunnen helpen? Spring dan zeker eens binnen of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.Vorig artikel “Gezond BMI en bewuster omgaan met voeding”: Rebecca’s RainPharma-dieet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden