Doorgaan naar inhoud
🌞 Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
🌞 Tot 30 juni toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
scoop-of-protein,-bcaa-and-creatine,-omega3-in-pills-543978028_728x483

Wat is het verschil tussen een maaltijdvervanger en een proteineshake?

Je kent het wel. De winkels en webshops vol met grote potten, repen en doosjes met maaltijden in poedervorm. In de volksmond heet het allemaal “maaltijdvervangers”. Over het algemeen om te vermageren. Maar hoe zit dat nu precies? Mag je er zomaar een maaltijd mee vervangen? Ga je dan ook afvallen? En wat is nu dan het verschil met een eiwitshake of proteïneshake? In deze blog lees je er alles over.

Zijn proteineshakes maaltijdvervangers?

Neen. Maaltijdvervangers zijn aan een strenge Europese wetgeving gebonden. Die zegt dat ze voldoende koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels moeten bevatten, maar ook alle nodige vitaminen en mineralen. Daarnaast mogen maaltijdvervangers nooit minder dan 200 en niet meer dan 250 calorieën bevatten. Die beperkte hoeveelheid calorieën is nodig, omdat het vervangen van een maaltijd als doel heeft om de calorieën te beperken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat je alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Als er op de verpakking 'maaltijdvervangend product' of 'maaltijdreep' geschreven staat, moet het product aan die voorwaarden voldoen. Goeie voorbeelden zijn de Supplus Shakes van Lignavita.
Een proteïneshake moet niet aan al deze eisen voldoen en is dus heel wat anders.

Gebruik geen proteïneshake als maaltijdvervanger

Een proteïneshake of eiwitshake bevat meestal enkel eiwitten, zoals het woord het zelf zegt. Uiteraard zitten er van nature altijd een beetje koolhydraten, vetten en vezels in. Maar vitamines of mineralen vind je er meestal niet in terug. Bovendien bevat een eiwitshake slechts 100 calorieën. De helft dus van een maaltijdvervanger. 

Je begrijpt meteen waarom je je maaltijden beter niet kan vervangen door een simpele eiwitshake. Je zou belangrijke vitamines en mineralen tekort komen. En je zou ziek kunnen worden bij gebrek aan calorieën.

Toch liever een gewone proteïneshake? Vul aan met supplementen!

Wil je graag op eigen houtje wat gewicht verliezen? Wil je af en toe toch een maaltijd vervangen door jouw favoriete proteïneshake? Neem er dan een basis supplementen bij. Bijvoorbeeld Daily Boost en Mighty Night van Rainpharma. Zo ben je verzekerd van alle voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft. 

Wil je graag een aantal kilo’s verliezen en dit op een veilige en verantwoorde manier? Samen kiezen we een haalbaar traject op maat onder onze begeleiding. Je kan hier een afspraak maken voor een vrijblijvend verkennend gesprek.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Contacteer ons! Of maak een afspraak voor een verkennend gesprek.

Vorig artikel “Gezond BMI en bewuster omgaan met voeding”: Rebecca’s RainPharma-dieet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden