Doorgaan naar inhoud
🌞 Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
🌞 Tot 30 juni toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
het dieet van eveline hoste

Het dieet van Eveline Hoste

Van “wat een verandering!” tot “een ware metamorfose”: het dieet van Eveline Hoste maakte heel wat reacties los in de pers. En terecht natuurlijk, want de ex-Miss is een indrukwekkend aantal kilo’s kwijtgespeeld. Ik ben trots dat ik haar daarbij mocht helpen, en vertel graag wat meer over haar traject. 

het dieet van eveline hoste - button kennismakingsgesprek boeken

Onze eerste kennismaking

Het verhaal van Eveline en DJYM begint op 6 augustus 2019, wanneer Miss Belgian Beauty 2001 enthousiast onze winkel binnenstapt. Een goeie gemeenschappelijke vriend heeft haar onze trajecten aanbevolen. Eveline weegt op dat moment 71,8 kilogram en wil er zeker tien verliezen. Ik begin, zoals altijd, met vragen te stellen en te luisteren. 

Eveline’s verhaal

Tot vijftien à twintig jaar geleden bleef Eveline goed op haar ideale gewicht. Nadat ze haar dochter en haar zoon kreeg, kwam ze flink bij, maar ze bereikte na haar laatste zwangerschap toch op eigen houtje terug de 62 kilogram, gewoon door gezond te eten. De voorbije tien jaar slopen de kilo’s er echter terug aan (Haribo-snoep en M&M’s zijn voor Eveline de ‘guilty pleasures’ bij uitstek), tot de weegschaal 72 aanwees. Thuis staan er veel kip en groenten op het menu, maar ‘s middags grijpt Eveline uit tijdgebrek vaak naar een broodje.

Haar klachten

Eveline heeft geen complexen over haar gewicht, maar is op zoek naar een snelle, gezonde en duurzame reset van haar lichaam. Ze heeft namelijk af te rekenen met enkele ongemakken. Haar schildklier werkt traag, haar conditie is niet optimaal, ze voelt zich niet energiek en slaapt slecht (al doet haar drukke professionele agenda aan dat laatste wellicht ook geen goed). 

het dieet van eveline hoste

Het dieet van Eveline Hoste

Ik werk voor Eveline een traject op maat uit met Rainpharma-producten en vier dagschema’s waaruit ze mag kiezen. Wat er op haar bord komt? Verse groenten; vlees, vis of eieren; en de zuivere eiwitshakes en hoogwaardige voedingssupplementen van Rainpharma, om haar spiermassa te vrijwaren. Eveline begint vol goeie moed aan haar dieet.

Het eerste opvolgingsgesprek

Op 20 augustus 2019 zie ik Eveline terug en is het tijd voor een eerste weging. Het Rainpharma-dieet ligt haar duidelijk, want ze is al meteen 2,9 kilogram kwijt! Ze vertelt dat ze veel wandelt en loopt, en dat ze overweegt om krachtoefeningen te gaan doen. De enige moeilijkheid? Haar shake op tijd nemen. Als het druk is, stelt ze haar portie soms te lang uit.

Steefgewicht bereikt

Na amper tien weken – op 18 oktober 2019, om precies te zijn – duidt de weegschaal Eveline’s streefgewicht aan: 60,6 kilogram. Ze is 11,6 kilogram kwijt! Het is dus tijd voor de verzilveringsfase. Tijdens deze periode van negen weken is het de bedoeling dat ze stapgewijs weer van dieetvoeding op gewone, gezonde voeding overschakelt. Ik volg haar wekelijks op en sta geleidelijk meer koolhydraten toe. Eveline doet het prima en verliest zelfs nog drie kilogram tijdens de stabilisatie, onder andere door te sporten onder begeleiding van haar man.

Ultieme doel bereikt

Op 14 december 2019 komt er een einde aan Eveline’s verzilveringsperiode. Ze klokt af op 57,3 kilogram: het ultieme doel dat ze zichzelf had gesteld voordat ze bij ons langskwam! Ik raad haar aan om meer rijst, quinoa en aardappelen te eten om niet verder af te vallen.

Maandelijkse checks

Vanaf dan zien we elkaar maandelijks, en voor het komende jaar hanteren we ‘de regel van twee’. Dat betekent dat Eveline geen twee kilogram in vetmassa mag bijkomen. Gebeurt dat toch eens, dan kunnen we dat meteen corrigeren met behulp van een aangepast schema voor een aantal dagen. De laatste keer dat we elkaar zien voor de lockdown, op 6 maart 2020, prijkt er een 57 op haar weegschaal. Vandaag is Eveline nog altijd op gewicht, en ik blijf haar opvolgen via teleconsults.

het dieet van eveline hoste - kennismakingsgesprek button 2

 

Bekijk voor extra informatie zeker ook de korte video die ik maakte over het dieet van Eveline Hoste. 

 

Of herbekijk de Instagram-live sessie die we samen deden.

Vorig artikel “Gezond BMI en bewuster omgaan met voeding”: Rebecca’s RainPharma-dieet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden