28 Jun 2016

Natuurlijke huidverzorging

Zijn de gelaats- en lichaamsproducten van RainPharma biologisch?
Het is logisch dat producten die met je huid in contact komen mild en natuurlijk zijn. Meestal gaat RainPharma zelfs veel verder dan de minimumvereisten. Sommige merken hebben naast klassieke verzorgingsproducten een aparte ‘bio-lijn’. Rainpharma gaat er van uit dat elk product best zo natuurlijk mogelijk is en houdt deze eis aan voor elk van onze referenties. Bovendien produceert RainPharma lokaal, wat heel wat onnodige transporten uitsluit. Als een ‘bio’ product vanuit de VS naar hier wordt overgevlogen, dan kan je je serieus de vraag stellen of dat product nog wel bijdraagt tot een betere wereld. 


Hoe kan één product goed zijn voor elk huidtype?
Omdat producten voor verschillende huidtypes meestal gewoonweg marketingtrucks zijn en omdat producten voor een gevoelige huid vaak ook agressieve ingrediënten bevatten die RainPharma nooit zou gebruiken. Wat veel mensen niet weten is dat de huid een orgaan is, net zoals je hart, lever en nieren. Je huid is dus per definitie gevoelig en dat vraagt om een milde en natuurlijke verzorging. Wij gaan er van uit dat als je je huid mild behandeld (of je nu een extreem vette of een hele droge huid hebt) ze weer in balans komt. Agressieve scrubs of peelings met zuren bijvoorbeeld geven je op korte termijn mooie resultaten, maar op lange termijn verergeren ze het probleem net. Net hetzelfde met die zijdezachte siliconen. Ze geven je een fout gevoel van ‘hydratatie’. Vertrouw op zachtheid en je zal zien dat het de beste versie van jezelf naar boven zal toveren. Respecteer de complexe natuur van je huid en alles komt goed.
 

Kunnen verzorgingsproducten je huid verbeteren? 
Verzorgingsproducten zijn altijd combinaties van waters en oliën (en jammer genoeg meestal chemicaliën). Veel cosmetica zal je huid dus eerder - na vele jaren intensief gebruik - verslechteren dan verbeteren. En geen enkel ingrediënt kan rimpels doen verdwijnen of hormonale puistjes voorgoed verbannen. Jammer genoeg. Het enige wat je met huidverzorging kan doen - en dat is op zich helemaal niet mis - is zorgen voor een goede huidhygïene (reinigers en milde scrubs) en een comfortabel gevoel (crèmes en lotions). Bovendien kan het je huid een gezonde oppepper geven door de buitenste huidlagen een mooier uitzicht te bezorgen. En je kan je huid beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Maar de opbouw van je huid wordt binnenin je lichaam geregeld. Je bent wat je eet, is daarom wel een heel terechte uitdrukking. Bij RainPharma drukken we dan ook op het belang van een gezonde voeding. Die bestaat uit heel veel water, vezels, vitamines en mineralen, en een verstandig gebruik van eiwitten. Je huid wordt immers vooral opgebouwd door eiwitten. Weet dat huidverzorging bij RainPharma veel verder gaat dan smeren. Nu begrijp je waarschijnlijk ook waarom RainPharma al die ‘pilletjes’ en ‘shakes’ maken. 
 

Kan mijn huid in het begin ‘verslechteren’?
We kunnen beter over herstellen spreken. Het is mogelijk dat de huid de eerste 30 dagen wat droger aanvoelt dan normaal of dat je enkele onzuiverheden opmerkt, wanneer je overstapt op RainPharma. Dat is omdat wij geen verstikkende laagjes op de huid aanbrengen. De huid is lui geworden door de chemicaliën die men vroeger op de huid smeerde en dankzij de milde RainPharma producten gaat ze haar eigen functie weer opnemen. Ook de poriën zijn niet meer afgesloten, waardoor afvalstoffen de huid weer kunnen verlaten. Dat verklaart waarom de huid in het begin wat droger kan aanvoelen (de huid neemt zijn eigen functie weer op) en dat kleine onzuiverheden zichtbaar kunnen zijn (de huid kan weer ‘ademen’). Dit is nooit dramatisch en is niet bij iedereen het geval en … het goede nieuws is: na 30 dagen zie je een opmerkelijk verschil met vroeger. De huid is zachter en straalt. De huid is ook erg rustig omdat er geen chemicaliën meer zijn die de natuurlijke werking van de huid verstoren. 

Daarom luidt het advies: Laat gedurende minstens 30 dagen je klassieke verzorging aan de kant staan en gebruik uitsluitend RainPharma producten (als je chemicaliën blijft smeren door andere producten te gebruiken, merk je nooit het mooie resultaat). Hou dit bij voorkeur 60 dagen vol voor het optimale resultaat. 1 maand om je huid te laten afkicken en 1 maand extra om de optimale resultaten te merken.

En wat daarna? Dat is erg voorspelbaar: eens RainPharma, altijd RainPharma. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter