17 Feb 2020

Wat is het verschil tussen het keto-dieet en een eiwitdieet?

Ik heb vastgesteld dat er heel wat verwarring bestaat over ketose, het keto-dieet, het eiwitdieet, het proteinedieet, enz... Er is wel degelijk een verschil. En niet in het minst op vlak van resultaat en gewichtsverlies.

Keto = veel gezonde vetten

Het keto-dieet (of het keto-plan of de keto-keuken) is een levenswijze die rijk is aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties gevogelte en vis.
Bij keto-eten wordt het grootste deel van je calorieën uit gezonde vetten gehaald, aangevuld met een kleine portie koolhydraten en eiwitten. Zo wordt je lichaam gestimuleerd om vetten te verbranden in plaats van suikers.

Keto is een levensstijl

Het keto-dieet is dus eerder een levensstijl (of eetgewoonte) dan een afslankdieet. Je kan immers langere tijd keto-eten maar niet voor altijd “in ketose” blijven.

Ketose?

Bij een eiwitdieet beperken we ook de vetten (tot 2 eetlepels per dag). En op die manier de calorieën. Meestal blijven die beneden de 800 kCal per dag. Waardoor je lichaam ten volle “in ketose” gaat en je gemiddeld 6 kg vet per maand gaat verliezen. In dit geval spreken we dus van een afslankdieet.
Samengevat: een eiwitdieet is een afslankdieet. Een keto-dieet is een levenswijze om een strak lichaam intact te houden.

(met dank aan Sander voor de foto's)

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter