Doorgaan naar inhoud
🌞 Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
🌞 Tot 30 juni toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
diarree tijdens het proteinedieet

Diarree tijdens het proteïnedieet

Je bent onlangs gestart met een eiwitrijk dieet. De eerste dagen ging alles goed. De weegschaal nam een flinke duik naar beneden. Je energie kreeg een stevige boost. Je slaapt beter dan ooit. Af en toe krijg je al eens een complimentje. Maar opeens werken je darmen tegen. Het ziet ernaar uit dat het toilet je nieuwe vriend gaat worden… Diarree tijdens het proteïnedieet! Wat nu?

Diarree is geen bijwerking van een proteïnedieet

Het komt wel vaker voor tijdens de eerste dagen van een eiwitrijk dieet. De overgang naar de ketosefase kan immers gepaard gaan met allerlei minder aangename bijwerkingen. Hoofdpijn en honger zijn de meest voorkomende. Maar ook spijsverteringsklachten komen al eens voor. Een minderheid heeft te kampen met diarree of buikloop. 

Zo lang het zich beperkt tot de eerste dagen na de start is er ook niks aan de hand. Maar na een 5-tal dagen zou je stoelgang zich moeten normaliseren. Over de kwantiteit moet je je geen zorgen maken. Je eet ook veel minder dan voordien. De kwaliteit hou je best in de gaten. Treedt er geen verbetering op, neem dan zeker contact op met je coach. 

Diarree tijdens het proteïnedieet button 1

Geef je dieet niet zomaar op

Er is altijd een oplossing. Stop dus niet zomaar met je dieet bij aanhoudende diarree maar neem contact op met je coach. Het kan best lastig zijn als je om de haverklap naar het toilet moet lopen. Laat dat duidelijk zijn. Maar denk niet dat een stuk brood of een bord pasta alles weer gaat normaliseren. Ga ook niet zelf op zoek naar allerlei medicatie of vezels. Dergelijke producten bevatten vaak te veel koolhydraten waardoor je uit ketose zou gaan. 

Aangepast supplementen-schema bij gevoelige darmen 

Er zijn een aantal supplementen die bij hogere dosis diarree kunnen veroorzaken: teveel magnesium, teveel vitamine C, teveel vezels, enz… Ben je bezig met het Rainpharma Dieet? Heb je last van aanhoudende buikloop? Reduceer dan meteen je inname van de Super C Boost, Water Relax en Fiber Powder. Na een 2-tal dagen zou de buikloop verdwenen moeten zijn. Bouw daarna rustig weer op tot de aanbevolen dosis. 

Drink ook voldoende water. Twee liter per dag (bovenop je shakes) is aangewezen. En verwaarloos het eten van groenten niet. Groenten bevatten veel vezels en vitamines. Je darmen zullen je dankbaar zijn!

Heb jij eerder last van constipatie? Lees dan zeker onze blog hierover. Of stuur een mailtje naar hans@djym.be

Diarree tijdens het proteïnedieet button 2
Vorig artikel “Gezond BMI en bewuster omgaan met voeding”: Rebecca’s RainPharma-dieet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden