Doorgaan naar inhoud
🌞 1 Gratis Colombian Black Pottery bij aankoop van 1 liter Rainpharma producten in bruine flessen | SHOP NU
🌞 1 Gratis Colombian Black Pottery bij aankoop van 1 liter Rainpharma producten in bruine flessen | SHOP NU
ervaring met het rainpharma dieet

Ervaring met het RainPharma dieet

Elke dag eten wat je wil en zoveel je wil, wat een feest! Iets te vieren: eten. Een tegenslag: eten. Altijd maar eten, eten, eten… En op een dag weeg je 94kg. Kun je amper 100m stappen zonder op je adem te trappen. Ga je naar bed met hartkloppingen en sta je op met allerlei kwaaltjes. Herken je jezelf?

Aangenaam mijn naam is Liza, alleenstaande mama van 2 prachtige meisjes, makeup – artiste. Ik vertel je graag mijn ervaring met het Rainpharma dieet.

De mislukkingen die voorafgingen aan mijn ervaring met het Rainpharma dieet

Natuurlijk wou ik (zoals zovelen) mijn gewicht naar beneden, maar diëten vond ik te streng en de resultaten te teleurstellend, er was altijd wel een uitleg. Voor sporten had ik geen tijd, zelfs toen ik mijn koersfiets op de rollen, midden in de living had staan, vond ik geen tijd om van outfit te wisselen; jawel een uitvlucht! Persoonlijke begeleiding; chapeau voor het doorzettingsvermogen van mijn coach!… als uitvluchten verzinnen een olympische discipline was, was ik nu een gouden medaille winnaar! 

ervaring met het rainpharma dieet button 1

Ik wou het dus wel maar het liefst van al moest het vanzelf gaan. Gebrek aan karakter en geen discipline. Geef maar toe dat deze ook in jouw lijstje van uitvluchten terug te vinden zijn.

Het kostte me door de jaren heen veel geld, moeite en energie, maar ik bleef in gewicht stijgen. Want elke teleurstelling ging gepaard met een vreetbui en een “morgen weer beter” momentje.

Ondertussen ben ik erachter dat het niet uitmaakt hoeveel je iemand betaalt om je te helpen in je strijd tegen de kilo’s. Ze kunnen je steunen, adviseren, motiveren, trekken, sleuren en duwen als het moet, maar wat ze niet kunnen is de kilo’s verliezen in jou plaats…jammer! 

En toen was daar mijn motivatie... om te starten met het RainPharma dieet

Ik had er mij bij neergelegd. Ik vond het helemaal niet erg om dik te zijn en dat meen ik nog steeds! Mijn gezondheid daar was het mij om te doen! 35 jaar, geen conditie en kwaaltjes waarvan ik dacht dat ik ze echt nog niet zou mogen hebben. Mijn grootste angst was dat ik op een ochtend niet meer wakker zou worden en dat mijn meisjes mij zouden vinden! Honderden nachten ging ik slapen met een opgejaagd gevoel en hartkloppingen. Evenveel nachten dacht ik “morgen moet het anders!”.

En toen was daar de zomer; mijn lieve zus ging shaken, wat een resultaat! Met haar enthousiasme spoorde ze mij aan er ook mee te beginnen. Daarna volgde het telefoongesprek met “Jos”, die mij erop wees dat ik door de gsm aan het hijgen was: gênant! Ik was aan het “wandelen” naar het dichtstbijzijnde ijssalon met mijn meisjes. Nog gênanter, ze drukte haar bezorgdheid uit!

Het idee van de shakes spookte de hele zomer door mijn hoofd, net als de gedachte; nog één keer Liza en daarna nooit meer!

Het idee dat ik op korte tijd veel gezonder kon worden sprak me enorm aan, maar – altijd die maar – ik had ook mijn bedenkingen!
Eén van mijn grootste redenen om het niet te doen was mijn huid. Mensen schatten mij doorgaans jonger dan ik ben, een leuk compliment!
Ik was bang dat ik, door op korte tijd veel kilo’s te verliezen, een pak ouder zou lijken en dat alles slap zou zijn. Raar maar waar: in mijn hoofd liever dik en jong dan dun en oud. Aan mijn gezondheid dacht ik niet.

Ook in het gekende jojo-effect, die wel eens durft voorkomen na zo’n shake dieet, had ik weinig zin. Dus ging ik op zoek naar het beste van 2 werelden!

Gevonden… Het RainPharma dieet!

Ik vond mijn redding bij Rainpharma. Even tussendoor: ik ben een enorme voorstander van de filosofie van dit merk. Toen ik ontdekte dat ook zij een shake dieet ontwikkeld hadden, wist ik dus al heel snel dat, als ik een shake dieet zou doen, het dat van Rainpharma zou zijn.

De reden hiervoor moest ik niet ver zoeken. Het Rainphama dieet is een (snel) dieet met darmvriendelijke shakes, die de nieren niet overbelasten. Het ondersteunt de huid van binnenuit met de voedingssupplementen en van buiten dankzij huidvriendelijke verzorgingsproducten, die ik al in mijn badkamer had staan! Daarbovenop leer je opnieuw gezond te eten en wordt je tijdens het hele traject begeleid.

Een snel dieet dus, dat mijn lichaam niet uit balans brengt, mijn huid op 2 manieren ondersteunt en mijn ongezonde gewoontes ombuigt. Een reset van lichaam en geest: wat wil een mens nog meer !? 

ervaring met het rainpharma dieet button 2

De start van mijn Rainpharma shake avontuur…

Eenmaal beslist, kon ik niet langer wachten. Dus maakte ik een afspraak voor een intakegesprek. De eerste gedachte die ik had was; hoe zullen ze reageren als ze mij zien? Ik had namelijk geen zin om elke woensdag (volledig opgemaakt en in mijn beste kleren) op die weegschaal te gaan staan. Evenmin had ik zin om voor elke weegbeurt 40km te rijden! Mijn bezorgdheid was overbodig, ik werd er goed ontvangen.

De dag erna (op 20 oktober 2016) begon ik eraan met een gewicht van 91.9 kg! Ik belde mijn zus, “Jos” en een goede vriendin om hen te vertellen dat ik had beslist om het Rainpharma dieet te volgen. Vervolgens vroeg ik ze of ik hen mocht opbellen als ik het moeilijk had; een beetje back-up kan nooit kwaad!
Verder wou ik het aan niemand vertellen. Ik kon die “Is dat alles wat je gaat eten?” blikken al voelen en de “Voor één keer kan dat toch geen kwaad!” opmerkingen al horen! En jawel die opmerkingen komen… bereid je er al maar op voor!

De eerste week

Urenlang hing ik aan de telefoon met mijn zus (een psychiatrisch verpleegkundige); het was nodig ook voor haar. Ze hadden mij verteld dat ik wat hoofdpijn kon verwachten. Ik was dus bewust gestart in de week dat mijn meisjes niet bij mij waren! Maar op wat komen zou, had ik mij niet voorbereid.

Dagenlang barstende hoofdpijn en een lichaam dat zich met man en macht tegen die shakes verzette! Het was geleden van in mijn kindertijd dat ik om 19u in mijn bed zat en sliep tot 8u de dag erop; de droom van elke ouder. Het ging fout in mijn hoofd, het idee dat ik die shake moest drinken, maakte mijn maag overstuur. Ik kroop bewust vroeger in bed om toch maar niet die laatste shake te moeten drinken. Afkicken van de suiker heet dat dan. Na die eerste dagen ging het beter; een echte down is er nadien niet meer geweest!

Of ik honger heb gehad? Nee, geen honger!

Ik zie op een slecht moment wel eens een mellowcake passeren of soms denk ik dat mijn shake naar pannenkoeken proeft, ah als het dat maar is! Het Sinterklaasfeestje bij mijn vader, het huwelijk van mijn beste vrienden, kerstmis en nieuwjaar. Allemaal heb ik ze zonder kleerscheuren overleefd. Ik heb aanpassingen moeten maken en ik heb nee leren zeggen. En als je maar sterk genoeg achter je eigen beslissing staat, dan volgen de mensen vanzelf!

Wat ik voor die paar dagen terug krijg, is mij zoveel meer waard. Ik voel mij fitter, ik krijg veel meer gedaan, ik heb weer zin om buiten te komen en mensen te ontmoeten, kleren die passen; Geen hartkloppingen meer, geen kwaaltjes, geen angst dat mijn meisjes mij ’s morgens zullen vinden.

En het dieet blijft duren…

Na mijn 12 weken van shakes, afgewogen porties groenten en 3x per week een portie vlees, ook wel de eerste fase genoemd, zit ik momenteel in mijn 5de week van de 2de fase. In de 2de fase, ook wel de moeilijkste van de 3, leer ik nieuwe, gezonde keuzes maken! En tot nu toe verloopt het prima. Elke woensdag sta ik met plezier op de weegschaal. Deze morgen nog woog ik 69.5kg! Ik zie wel waar mijn lichaam mij brengt, voor mij is het genoeg, ik ben content. Als ik de 9 weken van mijn 2de fase heb doorstaan, wacht mij nog een derde fase. 1 jaar lang wordt ik elke maand gewogen met de bedoeling nooit meer dan 2 kg bij te komen.

Of mij dat zal lukken? Ik denk het wel, ik geloof dat ik gelijk had deze zomer, nog 1 keer en daarna nooit meer!

Sporten

Een echte atleet zal ik wellicht nooit worden. Ik moet, met schaamrood op mijn wangen, toegeven dat ik deze resultaten heb behaald zonder al teveel sport. Af en toe durf ik weleens mijn matje uitrollen en enkele oefeningen doen, maar ik moet het plezier van sporten nog leren kennen. Wie weet leer ik wel een boeiende, gepassioneerde, sportieve man kennen die mij weet te motiveren. Jawel, ze bestaan! En dromen mag!

Onder het motto leer eens iemand anders lichaam kennen…

Voor de mensen die heel erg benieuwd zijn naar mijn resultaten tot nu toe, zet ik ze nog even op een rijtje. 

Na 12 weken shaken en 4 weken in de tweede fase:
Gewicht: van 91.9kg naar 69.5 kg
Visceraal vet ( vet rond de organen ) van 8 naar 5
Vetmassa: Van 49% naar 37.9% hier is mijn doel 30% halen
Spiermassa: Van 23.1% naar 26.2%
BMI: van 31.80 naar 24.05

Misschien nog een tip: voor je kinderen hoef je het uiteindelijk niet te doen, mijn meisjes zien niet eens dat ik veranderd ben! Echte liefde heet zoiets.

ervaring met het rainpharma dieet button 3
Vorig artikel Uit ketose gegaan? Help! Zo raak je terug op het juiste pad.
Volgend artikel Wanneer wegen? Check je gewicht niet elke dag!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden