Doorgaan naar inhoud
🌞 1 Gratis Colombian Black Pottery bij aankoop van 1 liter Rainpharma producten in bruine flessen | SHOP NU
🌞 1 Gratis Colombian Black Pottery bij aankoop van 1 liter Rainpharma producten in bruine flessen | SHOP NU
Schermafbeelding 2021-04-28 om 17.18.42

Gezonder koken: maak het jezelf makkelijk

Als je lief wil zijn voor je lijf en misschien graag wat overtollige kilo’s verliest, dan weet je dat elke dag take-away bestellen niet het slimste idee is. Je kruipt het best zélf achter de kookpotten, want verse ingrediënten leveren veel meer mineralen, vezels en vitamines aan dan kant-en-klare en sterk bewerkte producten. Die laatste blinken daarentegen uit in toegevoegde suikers, zout en verzadigd vet, waardoor je (vaak zonder het te beseffen), veel calorieën naar binnen speelt en daar maar weinig voedingswaarde voor in ruil krijgt. Maak van gezonder koken een makkelijke gewoonte dankzij onze tips!
[[SPLIT]]

Gezonde voeding begint bij grillen

Net zoals je een nieuwe kast pas in elkaar kunt zetten als je het juiste gereedschap hebt, zo moet je jezelf wapenen met handige tools om beter te eten. En de partner bij uitstek voor wie gezonder wil koken, is een grilltoestel. Daarmee kun je vlees en vis roosteren zonder dat je je toevlucht moet nemen tot boter, olijfolie of andere vetten. 

Niet alleen grillen is een slimme zet: ook met groenten koken boek je makkelijke winst op de weg naar minder calorieën. Hou dat stoven met een uitje voor de weekends en de feestdagen, en merk het verschil.
[[IMAGE]]

[[SPLIT]] 

Koolhydraatarm eten door de week

Je hebt misschien de neiging om terug te vallen op lightproducten, maar die zijn niet per se gezonder. Je kunt beter opteren voor een koolhydraatarme lunch en avondmaal, zeker tijdens de week, en voor glutenvrije natuurproducten zoals quinoa of zoete aardappel. De bataat, zoals de zoete aardappel wel eens wordt genoemd, is op z’n best wanneer je hem kookt of stoomt: zo houdt hij zijn voedingswaarde beter dan wanneer je hem zou bakken. 

Als je rijst of pasta neemt, kies dan zo veel mogelijk voor de volkorenvarianten, want die leveren het meeste voedingsstoffen op. Denk aan plantaardige eiwitten (onmisbare bouwstoffen voor onder meer je bloedcellen en lichaamsweefsels) en vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium en fosfor.
[[IMAGE]]

[[SPLIT]] 

Inspiratie voor gezonder koken: check

Maak je dat gezonder koken liever nog wat concreter? Dan kun je je toevlucht nemen tot ons kookboek. De zestig gezonde recepten die je daarin vindt, bestaan niet uit gedetailleerde stappenplannen, want ze zijn zo makkelijk dat het gewoon niet mis kan gaan. Maar dat betekent niet dat ze niet verrassend zijn. Of heb jij ooit al geprobeerd om een avocado klaar te maken in de oven?
[[IMAGE]]

[[SPLIT]] 

Vorig artikel Rain Pharma dieet ervaringen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden