IMG_E92D707E65D1-1

Hoe Michael 25 kilo verloor met het RainPharma-dieet

Toen Michael zijn RainPharma-traject begon, woog hij meer dan 100 kilo. Hij voelde zich niet per se slecht, maar wilde er wel beter uitzien en gezonder leven. Via zijn fitnessinstructeur belandde hij bij DJYM. Nu, zo’n drie maanden en 25 kilogram later, is hij bijzonder blij dat hij de stap heeft gezet. “Mijn streefgewicht was 90, maar met het RainPharma-dieet dook ik daar nog meer dan 10 kilo onder.” Ontdek zijn verhaal. 

Valse start: dieet voor bodybuilders

Michael had al eerder besloten om iets aan zijn gewicht te doen, maar was via een tip van een collega eigenlijk het foute dieet beginnen volgen. “Het bleek een bodybuildersdieet te zijn”, zegt Michael lachend. “Dat was dus helemaal geen succes.” Het proteïnedieet van RainPharma was dat wél. “Je hoort soms van mensen dat ze gewicht verliezen en daarna terug bijkomen, maar ik vraag me of ze misschien last hebben van het jojo-effect omdat ze niet echt doen wat er van hen gevraagd wordt. Ik heb voor mezelf de knop omgedraaid, en als je de stappen en de goede raad volgt, bereik je op korte tijd een mooi resultaat en blíjf je ook op gewicht.”

RainPharma-dieet: blijvend resultaat

Michael geeft toe dat de eerste weken van een RainPharma-dieet niet makkelijk zijn. “Je moet wel wat opgeven, dus je hebt een flinke dosis wilskracht nodig om je dagelijkse gewoontes aan te passen. Maar als je dan het resultaat op de weegschaal ziet na een tweetal weken, dan weet je waarom je het doet.” De verandering in Michaels eetpatroon was bovendien blijvend. “Je vermijdt in het begin koolhydraten en vetten, en ik blijk die dingen helemaal niet te missen”, legt hij uit. “Ik heb nog wel eens zin in aardappelen of pasta, maar grijp er zeker niet meer elke dag naar. Ik neem meer groenten en probeer ook nu nog mijn schema goed aan te houden en op bepaalde tijdstippen te eten. Ik zet zelfs mijn wekker voor mijn ontbijt als ik een dag verlof heb.”

Op dieet en op restaurant

De mensen in Michaels omgeving zien goed dat hij gewicht is verloren. Michael: “Het klopt dat ik veel ben afgevallen, dus voor mezelf heb ik bedacht: als er eens een kilootje of twee terug bijkomt, is dat oké. Ik wil gewoon echt niet meer terug naar die drie cijfers. Ik ga dus ook met plezier op restaurant, bijvoorbeeld. Maar als ik dan eens een ‘cheat day’ heb, dan probeer ik toch mijn best te doen om niet te overdrijven. Al heb ik grote honger; ik zal geen drie gangen meer bestellen.”

Overweeg jij ook om met een RainPharma-dieet te starten om een paar kilo’s te verliezen en/of om gezonder te leven? Laat je inspireren door de video van Michael, en leg al je vragen vrijblijvend aan ons voor!

Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.