Doorgaan naar inhoud
🌞 Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
🌞 Tot 30 juni toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
Obesitas

Taboe doorbroken: laat obesitas je seksleven niet vergallen

Obesitas is in opmars in onze samenleving. Dat je met (ernstig) overgewicht je lichaam absoluut geen plezier doet, weet je wellicht. We kennen allemaal het verband tussen obesitas en diabetes, een verhoogde bloeddruk en een verhoogd cholesterolgehalte – stuk voor stuk factoren die dan weer het risico op hart- en vaatziekten vergroten. Maar obesitas heeft nóg een belangrijk gevolg, en eentje dat vaak onderbelicht blijft. Namelijk: het feit dat de meeste mensen met overgewicht aanzienlijk minder seks hebben. We halen dit topic graag uit de taboesfeer, omdat we geloven dat de levenskwaliteit er erg onder lijdt.
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Obesitas in onze samenleving

Uit de laatste Gezondheidsenquête (een initiatief van onder meer de FOD Volksgezondheid) blijkt dat 49,3% van de Belgische volwassen bevolking met overgewicht kampt, en dat 15,9% obees is. We spreken van overgewicht bij een BMI tussen 25 en 30. Een BMI tussen 30 en 35 wijst op ernstig overgewicht of obesitas, terwijl je met een BMI van 35 of meer aan extreme obesitas lijdt. En die ziekte weegt niet alleen op de fysieke gezondheid, maar ook op het seksleven van wie eraan lijdt.
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

30% minder kans op seks?

Mensen met obesitas hebben door de band genomen minder seks dan mensen met een gezond gewicht. Dat spijtige feit blijkt uit een bevraging in Frankrijk bij ruim 12.000 mensen, waarvan er zo’n 3.000 aan overgewicht of obesitas leden. Concreet ontdekten de onderzoekers dat voor vrouwen met obesitas de seksuele activiteit gedurende het jaar voor de enquête met 30% was afgenomen. 
[[SPLIT]]

Obesitas en erectieproblemen

Mannen met overgewicht hebben evengoed meer kans op libidoverlies. Voor hen kunnen er bovendien erectiestoornissen bijkomen. De Nederlandse uroloog Herman Leliefeld zag in zijn praktijk dat 6% van de mannen rond de 60 jaar een te laag testosterongehalte heeft. Voor mannen met overgewicht binnen die leeftijdscaterogie gold dat verdict in maar liefst 30 tot 50% van de gevallen. En testosteron is nu net essentieel voor het libido.

De grootste risicofactoren voor erectieproblemen zijn dan weer roken en alcohol, maar vooral overgewicht. Het is bijvoorbeeld geweten dat veel buikvet niet alleen het testosterongehalte doet dalen, maar het ook moeilijker maakt om bloed naar de penis te pompen.
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Seksleven nieuw leven inblazen

Tijdens een Australische studie waarvan de resultaten werden gepubliceerd in Journal of Sexual Medicine, werkten mannen met een BMI van meer dan 30 twee maanden lang aan hun gewicht om te kijken welk effect vermageren op hun libido zou hebben. Nadat ze zo’n 5 tot 10% gewicht verloren, bleek hun zin in seks gevoelig te stijgen en hun potentie te verbeteren. Uiteraard helpt overtollige kilo’s kwijtspelen sowieso om meer energie en meer zelfvertrouwen te krijgen – twee extra aspecten die ongetwijfeld doorslaggevend zijn voor de kwaliteit van je seksleven én je levenskwaliteit in het algemeen. 

[[SPLIT]]

Obesitas? Wij helpen je

Kamp je zelf met obesitas en heb je het gevoel dat je ziekte je verhindert om ten volle te genieten van het leven? Kom gerust eens vrijblijvend met ons praten. Wij luisteren zonder oordeel, zoeken samen uit wat jij nodig hebt, en steunen je voor 200% in je zoektocht naar je nieuwe ‘ik’. Dat je met onze afslankprogramma’s niet alleen op een gezonde manier, maar ook snel en blijvend afvalt, is wellicht mooi meegenomen?
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Vorig artikel “Gezond BMI en bewuster omgaan met voeding”: Rebecca’s RainPharma-dieet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden