Doorgaan naar inhoud
🌞 Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
🌞 Tot 30 juni toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
vitamine c goed voor

Vitamine c goed voor?

Er zijn 1001 verschillende vitamine c op de markt. Maar waar is vitamine C goed voor? Dat vraagt een woordje uitleg.

Bij de verwerking van vitamine C in het lichaam worden mineralen gebruikt om vitamine C beschikbaar te maken voor de verschillende processen. Wanneer deze mineralen niet meteen voorhanden zijn gaat ons lichaam deze uit onze eigen voorraden halen. Vandaar dat we ervoor gezorgd hebben dat de RainPharma vitamine C op voorhand gebonden is aan een mineraal (=ontzuurd). Zo wordt deze eerder benut én sparen we onze eigen voorraden aan mineralen. 

Vitamine C goed voor: een korte samenvatting! 

   ✓ Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

   ✓ Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid, de bloedvaten, de tanden, het tandvlees, het kraakbeen en de botten

   ✓ Vitamine C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme, tot de normale werking van het zenuwstelsel en tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

   ✓ Vitamine C verhoogt de ijzeropname en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Waarom vitamine C (Super C Boost) tijdens het Balance Program?

Tijdens de afslankingsperiode van het RainPharma Balance Program vermijden we tijdelijk fruit en is er een beperking op sommige groenten. Met Super C Boost kunnen we dan eventuele tekorten aan vitamine C aanvullen. 

Waar is vitamine C goed voor? We gaan wat dieper.

Vitamine C is een vitamine die in heel wat lichaamsprocessen gebruikt wordt. Zo heeft vitamine C een rol in ons energiemetabolisme, de aanmaak van collageen (onder meer voor de stevigheid van de huid), de immuniteit, de bescherming tegen oxidatieve stress en zoveel meer. 

De link tussen vitamine C en onze immuniteit?

Voor sommige actieve stoffen in de RainPharma Super C Boost zijn via wetenschappelijk studies aangetoond dat ze het immuunsysteem gaan ondersteunen. Bijvoorbeeld vitamine C, D, A, B6, B9 en B12, maar ook mineralen zoals selenium spelen een rol in ons afweersysteem. Deze stoffen vinden we wisselend terug in de RainPharma Daily Boost, Mighty Nine, High Tech AOX, Super C Boost en Delightful D-fence

Hoeveel vitamine c per dag heb je nodig?

1 tot 2 capsules per dag (= 500mg - 1 gram). 

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine, het teveel aan vitamine C wordt niet opgeslagen in het lichaam maar verwijderd via de urine. We raden aan om je capsules te spreiden over de dag en ze niet allemaal in één keer 's morgens in te nemen. Het lichaam kan bij het innemen van 1g vitamine C moeilijk de volledige dosis opnemen. Spreiden is dus de boodschap: bijvoorbeeld 1 capsule bij je ontbijt en een tweede capsule bij je middagmaal.

Vorig artikel RainPharma Balance Box Program
Volgend artikel Magnesium kopen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden