DSC02555 kopie

Wanneer smeer je het beste zonnecrème? En hoe vaak?

Daar is de lente, daar is de zon! Dit seizoen doet niet alleen denken aan je ‘summer body’ (en het werk dat daar eventueel nog aan is), maar ook aan het belang van zonnecrème. En da’s helemaal terecht. Want hoewel het deugd doet om de zon op je vel te voelen, richt haar straling heel wat schade aan. Ze kan namelijk vlekjes, huidveroudering en -verslapping in de hand werken, en het risico op huidkanker vergroten. Jezelf beschermen is dus een must. Maar wanneer smeer je nu het beste zonnecrème? Hoe vaak moet je je tube bovenhalen? En hoelang kun je die tube eigenlijk bewaren? Hier vind je alle antwoorden, zodat het zonneklaar is wat je moet doen! 
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Zonnecrème smeren: niet alleen in hartje zomer

Een laag zonnecrème leggen aan het begin van wat het een zomerse dag belooft te worden, en klaar? Zo werkt het niet. Ten eerste heb je niet alleen op warme dagen zonnebescherming nodig, want het is niet de temperatuur die bepaalt of je gaat verbranden. De uv-stralen zijn de boosdoeners, en die zijn er altijd (alleen in de winter zijn ze in ons land te zwak om kwaad te kunnen). Wist je trouwens dat je zelfs in de schaduw niet helemaal safe zit? Een parasol of boom laten nog vrij veel uv-stralen door, en dan zijn er nog de stralen die rondom je weerkaatsen. 

Ten tweede volstaat het niet om ‘s ochtends te smeren, maar moet je om de twee uur nog eens aan de slag met je tube, én telkens nadat je hebt gezweet of bent gaan zwemmen. En terwijl we je altijd aanmoedigen om niet te enthousiast te zijn met sauzen of charcuterie, hoef je je met zonnecrème écht niet in te houden. Integendeel! Rijkelijk smeren is de boodschap, en geen plekjes overslaan.

[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

De beste zonnecrème houdt alle uv-stralen tegen

De beste zonnecrème biedt zowel UVA- als UVB-bescherming. De zonnecrème van RainPharma houdt bijvoorbeeld beide soorten stralingen tegen. Want wist je dat glas wel UVB-stralingen blokkeert, maar UVA-stralingen niet? Dat eerste type zorgt ervoor dat je verbrandt (of bruint) en dat tweede werkt huidveroudering in de hand. Je kunt je vel dus wel degelijk beschadigen terwijl je van de zon geniet achter pakweg je keukenraam! 

Voor je eigen gebruiksgemak opteer je voor een crème die goed uitsmeert, snel intrekt, niet vettig aanvoelt en geen witte waas achterlaat. Opnieuw stipt de zonnecrème van RainPharma al die punten af – en dan is er nog het feit dat deze formule waterresistent is (waardoor je ook tijdens het plonsen beschermd bent), 100% natuurlijk en geschikt voor baby’s en kinderen.

[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Hou de houdbaarheidsdatum in de gaten

Voordat je zonnecrème aanbrengt, check je tot slot de houdbaarheidsdatum. Bij de ‘M’ in het icoon van het potje zie je het aantal maanden dat het product goed blijft na opening. Is je crème vervallen, dan gooi je hem maar beter weg, want de uv-filters zijn dan niet meer zo effectief als ze zouden moeten zijn. 

Nog vragen over zonnebescherming? Neem gerust contact met ons op. Deze tip kunnen we je alvast geven: als je het gezond wil houden en toch liever geen bleek vel hebt, dan is Stay Golden van RainPharma ideaal: deze corrigerende lotion zorgt voor een instant zomerse gloed!

[[IMAGE]]

[[SPLIT]]Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.