Doorgaan naar inhoud
🌞 1 Gratis Colombian Black Pottery bij aankoop van 1 liter Rainpharma producten in bruine flessen | SHOP NU
🌞 1 Gratis Colombian Black Pottery bij aankoop van 1 liter Rainpharma producten in bruine flessen | SHOP NU
uit ketose gegaan

Uit ketose gegaan? Help! Zo raak je terug op het juiste pad.

Stel, je hebt een rekenfout gemaakt bij het afwegen van je portie groenten. Of er stond een trouw- of ander feestje op de agenda en je bent doelbewust uit ketose gegaan. Wat nu? No stress: hier ontdek je welke gevolgen dat heeft, en hoe je je proteïnedieet snel terug op de rails krijgt.

Het gevolg van uit ketose gaan

Eerst en vooral: "uit ketose gegaan" is absoluut géén reden tot paniek. Je zal niet meteen aankomen. (Gewicht verliezen is trouwens sowieso geen mooi lineair proces, en daarom is het ook niet zo slim om je elke dag te wegen.) Wat er precies gebeurt wanneer je uit ketose gaat?  

  • Als je per ongeluk gezondigd hebt, blijft je gewicht twee dagen stabiel, maar nadien start je vetverbranding weer op.
  • Heb je er doelbewust voor gekozen om, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid, van ‘s ochtends tot ‘s avonds te eten en te drinken wat je voorgeschoteld krijgt? Dan blijft je gewicht daarna evengoed twee dagen stabiel, waardoor je dus in totaal drie dagen geen gewicht verliest en de einddatum van je dieet drie dagen opschuift.

Wat je vooral niet mag doen … 

Als je eens een fout maakt, mag je niet denken dat je hele dag sowieso verloren is en je evengoed verder kunt zondigen. Begin gewoon opnieuw met je schema. Je neemt je shake, en drinkt eventueel iets meer water om te bekomen van een zware avond. Het enige dat er kan gebeuren, is dat je misschien – zoals toen je startte met je proteïnedieet – terug wat last krijgt van hoofdpijn of meer honger. Neem in het laatste geval gerust een extra shake of een portie gerookt vlees, en daarna ben je weer vertrokken.

uit ketose gegaan water

Een tweede no-go: de dag na je uitschuiver dan maar helemaal niets eten. Je bent bezig met een dieet gebaseerd op ketose. Als je dat ondoordacht doet, loop je het risico dat je lichaam je spieren gaat aanvallen of verbranden. Vast je de hele dag en zit je op de rand van ketose, dan ga je spiermassa verliezen, en da’s natuurlijk niet de bedoeling.

Laat je begeleiden

Heb je gezondigd en kun je wat extra motivatie gebruiken? Of heb je vragen over de gevolgen van je uitschuiver? Onder meer op zo’n momenten pluk je de vruchten van persoonlijke begeleiding bij je dieet. Wij staan voor je klaar!Vorig artikel Nieuwe RainPharma Shakes
Volgend artikel Ervaring met het RainPharma dieet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden