Doorgaan naar inhoud
🌞 Tot 30 juni gratis toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
🌞 Tot 30 juni toilettas bij aankoop van €100 RainPharma producten | SHOP NU
wanneer wegen

Wanneer wegen? Check je gewicht niet elke dag!

Als je bezig bent met het Rainpharma-proteïnedieet of een ander afslanktraject, dan wil je natuurlijk het liefste snel afvallen. En dat betekent wellicht dat je je gewicht nauwlettend in de gaten houdt. Heb jij de gewoonte om elke ochtend even op de weegschaal te gaan staan? Dan raden wij jou aan om daar onmiddellijk mee te stoppen. Benieuwd vanwaar dit (misschien verrassende) advies precies komt? Je ontdekt hier wanneer wegen demotiverend werkt, zonder dat daar een gegronde reden voor is.

Dagelijks wegen is geen goed idee 

Een dieet zoals dat van Rainpharma bestaat uit heel nauwgezet een aantal regels volgen. Zo moet je je koolhydraten zien te beperken (onder meer door je groentes te wegen), je proteïne-inname verhogen (met behulp van eiwitshakes) en toegevoegde suikers vermijden (zelfs in een ogenschijnlijk onschuldig product als een kruidenmix). Bij een traject zoals het Smart Nutrition Project heb je iets meer vrijheid, maar dan nog moet je jezelf wel wat ontzeggen

Nu denken de meeste mensen dat het gewichtsverlies dat bij al die inspanningen hoort mooi lineair verloopt, maar dat is niet het geval. Je gewicht daalt in schokjes, en soms gaat de curve al eens even terug in stijgende lijn. Zelfs als je je dieetplan 100% volgt, kan het gebeuren dat je van de ene dag op de andere een kilo meer weegt in de plaats van minder. Dat is volkomen normaal, maar … natuurlijk verre van motiverend. Het is dan ook beter om je niet elke dag te wegen, zodat je die tijdelijke stijgingen niet ziet, en je de moed niet verliest.

Wanneer wegen? Eén keer per week volstaat

Wat we aanraden? Ga maar één keer per week op de weegschaal staan, of zelfs maar om de twee weken. Dan zie je wel een curve die effectief mooi en constant daalt, en krijg je gegarandeerd je spreekwoordelijke schouderklopje. Kun je maar moeilijk weerstaan aan de nieuwsgierigheid? Stop je weegschaal in de kast wanneer je ze niet gebruikt, zodat je niet in de verleiding komt om erop te gaan staan.

Laat je bijstaan met gewicht verliezen

Heb je nog vragen over je dieet? Leg ze gerust aan ons voor. Op ons YouTube-kanaal kom je trouwens ook heel wat nuttigs te weten, dus neem zeker eens een kijkje tussen onze video’s!
Vorig artikel Ervaring met het RainPharma dieet
Volgend artikel Lignavita-producten met gratis begeleiding

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden