caaf9fc7-9852-447c-adb0-27fc8d11445a

Emo-eten ‘in je kot’? Maak er komaf mee!

‘Het zijn vreemde tijden’: een cliché van formaat, maar het klopt natuurlijk wel. Mondmaskers domineren het straatbeeld, we werken zoveel mogelijk thuis en houden afstand van elkaar. Het is dan ook niet zo gek dat de normale regels overboord gaan, ook wat gezond eten betreft. Je kunt even niet meer op restaurant, maar misschien gun je jezelf nu regelmatig een extra glaasje wijn of zoek je troost in een snack. Je bent zeker niet de enige: we zien dat bij heel wat mensen de cijfers op de weegschaal stijgen. Toch word je van emo-eten niet gelukkig – of tenminste, niet langdurig. Wil je er komaf mee maken, zeker nu het einde van de lockdown in zicht komt? That’s the spirit.

Gedaan met emo-eten

Als je een emo-eter bent, dan is je zin om te zondigen verbonden met bepaalde gevoelens, zowel positieve (om te vieren) als negatieve (omdat je een beloning hebt verdiend voor iets onaangenaams). Eten kalmeert en leidt af, maar al snel voel je je schuldig omdat je bent gezwicht voor de verleiding. En om dat schuldgevoel te vergeten, ga je misschien opnieuw iets snoepen. Laat je eetgedrag niet langer sturen door je emoties in die vicieuze cirkel, maar zet je gezondheid en geluk voorop! Je kunt bijvoorbeeld een voedingsdagboek bijhouden. Dit is een ‘eyeopener’ van formaat, want we eten allemaal meer dan we denken. Bovendien geeft dit inzicht in je emo-eten. Je ontdekt waar je zondigt en wanneer, en da’s een eerste belangrijke stap om die slechte gewoonte af te leren.

Coronakilo’s kwijtraken onder begeleiding

Een tweede stap is begeleiding zoeken, want het is niet zo eenvoudig om je eetgedrag op je eentje om te gooien, zelfs al ben je pas sinds de coronacrisis ‘op het foute pad’. Het helpt enorm als er iemand over je schouder meekijkt en je motiveert. Bovendien ben je dankzij een coach zeker dat je, ondanks je dieet, de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Als je kiest voor een proteïnedieet, zoals het Rainpharma- of het Lignavita-dieet, hoef je alvast geen honger te lijden. Een mooi begin, toch?


Laat ons eens afspreken. Samen bekijken we welke aanpak het beste bij jou past!

 

Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.