lightproducten

Waarom lightproducten niet zo’n goed idee zijn

Lightproducten in je winkelkarretje leggen lijkt een slimme zet als je die overtollige (corona)kilo’s wil wegwerken. Je hoeft je voedingsgewoonten namelijk nauwelijks aan te passen. De vertrouwde kaas op je spaghetti wordt lightkaas; je hoeft je favoriete frisdrank niet af te zweren, want er bestaat wel een lightvariant van; en ga zo maar door. Maar zijn al die lightproducten eigenlijk wel zo gezond? En is het slim om ze met een RainPharma-dieet te combineren? Lees verder om alle antwoorden te ontdekken!
[[SPLIT]]

Wat zijn lightproducten?

Niet eender welk voedingsmiddel mag het label ‘light’ claimen. De Europese wetgeving schrijft voor dat een lightproduct minstens dertig procent minder van een bepaalde voedingsstof (zoals vet of suiker) moet bevatten in vergelijking met de niet-lightvariant. Lightchips en lightmayonaise zijn bijvoorbeeld minder vet dan hun gewone tegenhangers. In pakweg lightfrisdrank zijn de suikers dan weer vervangen door andere zoetstoffen. En dan zijn er nog lightproducten die zowel inzetten op minder vet als minder suiker, zoals bepaalde fruityoghurts.
[[IMAGE]]
Waarom lightproducten niet zo’n goed idee zijn
[[SPLIT]]

Zijn lightproducten gezonder?

Op basis van de samenvatting hierboven zou je kunnen besluiten dan lightproducten gezonder zijn. Minder suikers en minder vetten: da’s goed nieuws, toch? Niet altijd. Ten eerste blijf je met lightproducten je zin in zoet stillen met snoep, wat uiteraard sowieso een minder gezonde optie is dan een stuk fruit nemen. 

Bovendien, en dat is nog een pak erger voor wie gewicht wil verliezen, bevatten lightproducten zeker niet per definitie minder calorieën. Lightchips zijn bijvoorbeeld dertig procent minder vet, maar zijn wel veel rijker aan koolhydraten dan gewone chips, waardoor je op het vlak van calorieën eigenlijk met een nuloperatie zit. Ten derde hebben veel mensen de neiging om méér te eten van lightproducten, net omdat ze het gevoel hebben dat dat ‘niet zo erg is’.
[[IMAGE]]
Waarom lightproducten niet zo’n goed idee zijn
[[SPLIT]]

Lightproducten bij je RainPharma-dieet

Als je een RainPharma-dieet volgt, dan ging er bij het lezen van de vorige paragraaf misschien al een alarmbelletje af in je hoofd. Het feit dat lightproducten vaak meer koolhydraten bevatten, is inderdaad bijzonder slecht nieuws wanneer je koolhydraatarm probeert te eten om in ketose te gaan en te blijven. Daarom raden wij bijvoorbeeld altijd aan om gewone bouillonblokjes te gebruiken in de soep, en niet voor de lightblokjes te kiezen. Van vet ga je namelijk niet uit ketose (tenzij van veel te veel vet), maar van de koolhydraten in lightbouillon wél. 
[[IMAGE]]
Waarom lightproducten niet zo’n goed idee zijn
[[SPLIT]]

Hulp nodig?

Nog vragen over wat je nu wel en niet mag eten? Ben je nog niet met het RainPharma-traject gestart, maar wel benieuwd naar het dieet dat onder meer Eveline Hoste aan haar nieuwe ‘ik’ hielp? Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren. We informeren je graag!     



Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.